Viszem a páromnak a sört, mert szereti!

Viszem a páromnak a sört, mert szereti!

Szerethető kordokumentum egy rövid mezei riportban.

A szerencsés nyertesnek a söröskupak egy új Suzuki Swift-et ért.

Egy kommentelő tökéletesen összefoglalta, hogy mit érzékelhetünk a mindössze 2:44 percben: Imádom ezt a klippet. Mindig megnéznem. A tipikus magyar középkorú férj, aki nagy mértékben fogyasztja a Borsodi sört. A gondoskodó asszony, aki kiszolgálja férjét, annak ellenére hogy valószínűleg nem is szereti annyira a sört ő maga. A házaspár, akiknek nem lehetett saját családjuk, és hiába nyertek többször is, minden nap szembesülniük kell ezzel a veszteséggel. És mindez a rendszerváltás utáni Magyarországon, a 90-es években, amikor hirtelen megnyílt a nyugat, és ha Suzukid volt, akkor már szerencsésnek mondhattad magadat. Nyomasztó, ugyanakkor kissé groteszk módon humoros is. Emberi sorsok.

A hozzászólók összedobták a további infókat is, többek között az autó jelenlegi tulajdonosa is bejelentkezett. 1996-os évjárat (első nyilvántartásba vétele 1996.12.06.), 2007-ben vizsgáztatták Andornaktályán, 2010-ben Budapesten, amely jelenleg is forgalomban van a 8. gazdájánál és 2022 novemberig műszakiztatva. Elpusztíthatatlan.

Érdekesség, hogy Budapesten 1996-ban egy panel 3 szobás 68 m²-es lakás ára 3 millió forint - az átlagkereset 30 500 Ft volt. És ha figyelmesen néztük a rövid riportot, kiderült az is, hogy ekkor vasárnap a gyárban még nem dolgoztak. 

Egy másik vélemény: Egyszerű munkásosztálybeli nő, mégis ki tudja fejezni magát kerek, egész, értelmes mondatokban. Néha megmosolyogtató részletességgel meséli el a sztorit, de érthetően. Azóta eltelt kb. 25 év. Ha ma leszólítanak véletlenszerűen egy embert a lakótelepen, az többnyire egy értelmes mondatot nem tud kinyögni, röhögcsél meg őzik, nincs a mondatnak alanya, állítmánya, rémisztő. Mi lesz újabb 25 év múlva?

Ez is érdekelhet! 

Ha valaki a fiatalabb korosztálynak mesél a szocializmusról, mindig elhangzik a következő közhely: "Narancsot és banánt csak decemberben ettünk, ha akkor is hozzájutottunk egyáltalán. De ti ezt már nem érhetitek." Régen minden jobb volt?: Retro vásárlás