Vetkőzős toll

Vetkőzős toll

Vetkőzős tollakkal voltak tele a munkások műhelyei, a kamasz srácok tolltartói és a hivatalok rejtett fiókjai is. 

A lényege az volt, hogy írás közben egy csábos bikinis vagy fürdőruhás nőt mutatott, ám megfordításnál ledobta magáról a golyóstollmodell a sejtető "textilt".

Hogy Bíró László, a golyóstoll feltalálója nem ebben a környezetben képzelte el találmányát, azt meg sem kérdőjelezzük, de népszerű állomásának tekinthetjük a vetkőzős hódítását.

Csak a fülbevalót...

A folyadékban úszkálós íróeszközök számtalan formában voltak jelen, egy bizonyos életkor felett mindenki felismeri, mert egyfajta generációs emlék mostanra már. A továbbgondolt változatokban a háttérgrafika előtt jelentek meg az úszófigurák. Kép: Golyóstoll blog

retro toll úszós

Igazán a '70-es és '80-as években hódított, de napjainkban is kedvelt retró tárgynak számít, így számos webáruház és bolt is árusítja.

Egy bájos történet, amibe az anyaggyűjtés közben sikerült beleszaladnunk az egyik fórumon. Egy női magazin internetes oldalán a kedves fórumozó hölgy egy könyvre szerette volna elcserélni férje évek óta fiókban porosodó csúszkáló fürdőruhás tollát. Az asszony kicsit később riadtan, sebtében posztolta: cserebere leáll, életem párja majdnem beadta a válópert a tolla miatt. Hát ekkora becsben áll ez az íróeszköz még mindig. - írja a Retro legendák

vetkőzős toll

Ez is érdekelhet: négyszínű toll