Tényleg ezt posztolta Arnold Schwarzenegger?

Tényleg ezt posztolta Arnold Schwarzenegger?

"Tanulságos" történet, melyet az egykori testépítőnek és volt kaliforniai kormányzónak tulajdonítanak. 

Sajnos nagyon igaz - olvashatjuk több helyen is a hozzászólások között.

Íme a szöveg:

Ezt a képet Arnold Schwarzenegger posztolta, azzal a felkiáltással, hogy "megváltoztak az idők". Arról van szó, hogy mikor California kormányzója volt, egy hotel azt mondta neki, ide bármikor jöhet, mindig lesz egy szoba számára, ahol vendégül látják majd. Úgy tűnik, azt elfelejtették hozzátenni, hogy az ajánlat csak befolyásos kormányzóként érvényes, mivel mikor ellátogatott a hotelbe – immár volt kormányzóként, a hízelgő ajánlat mégsem élt. Szóval Arnold fogott egy hálózsákot és leheveredett a szobra alá, hogy mindenkit emlékeztessen – nem maradsz örökké az, akinek most érzed magad. Az emberek barátságosak, amikor fontos vagy számukra, de ha már nem szolgálod az előnyüket, nem törődnek veled többé.

Ha nem is minden ennyire negatív, az alábbi néhány sor nagyon igaz:

Mikor fontos pozícióban voltam, az emberek mindig udvaroltak nekem, de miután elvesztettem ezt a pozíciómat, elfeledkeztek rólam és nem tartották be az ígéreteiket. Ne bízz a pozíciódban, vagy a vagyonodban, sem az erődben vagy az intelligenciádban, nem tartanak örökké.

Mi az igazság?

A fénykép az valós, Arnold Schwarzenegger még 2016-ban tette közzé Facebook oldalán, az alábbi megjegyzéssel: "Így változnak az idők..." A fotó az Ohio állambeli Colombusban készült, életnagyságúnál is nagyobb szobra alatt.

A kép valós, a szöveg nem:

Szórakoztatónak szánta, amikor öt éve január 15-én megosztotta a közösségi buborékban, ugyanis ekkor forgatta ott az Utóhatás című filmet. Mint látható, nem egy szálloda előtt készült, hanem Kongresszusi Központ van a háttérben, a bronzszobra sportolói karrierje csúcsán ábrázolja és itt rendezik meg minden évben az Arnold Sports Festivalt.

A valótlan szövegben olvashatjuk, hogy "miután elvesztettem ezt a pozíciómat"... A kaliforniai alkotmány V. cikke (2. szakasz) kimondja, hogy a kormányzó csak két, négy évre szóló ciklust tölthet be. Arnold Schwarzenegger sikeresen teljesítette mindkettőt, majd a törvény előírása szerint visszalépett, nem pedig elveszítette.

ADALÉK

Téves visszacsatolás ez azoknak, akiknek bármilyen okból tönkrement valamely emberi kapcsolatuk. Ahelyett, hogy belső vizsgálatot indítanál magadban, a megosztással inkább megsimogatod a fejedet és mások hozzáállását vitatod. Bárminemű kontaktus nem csak egy résztvevőn múlik, továbbá tegyük helyre a múló kapcsolatok minőségbeli különbségét is. Az "Osztrák Tölgy" sem fog újabb junior Mr. Európa kupát kapni csupán azért, mert 18 évesen, 1965-ben elnyerte. Ha egykor egy üzletben sokat vásárolok és számos kedvezményt kapok ezért, az addig érvényes, amíg vevő vagyok - és nem kérem számon az univerzumot, hogy nekem az alanyi jogon jár. Ezt a pozíciót a barátok töltik be az életünkben, ha azok igazak (mindkét fél), történhet bármi, rendíthetetlen lesz. Amikor valamiből csak kiveszünk és bele nem teszünk, az nem fog örökké tartani...

A fotóhoz társított sorokat a Snopes és Urban Legends is ellenőrizte, szintén hamisnak találta.