Sting - Shape Of My Heart

Sting - Shape Of My Heart

A dalt címkékkel nehéz ellátni, ami biztos, hogy a fő gitártéma és harmóniamenet elképesztően gyönyörű.

A Ten Summoner’s Tales című, 1993-as stúdióalbumán megjelent melódiáról Sting azt nyilatkozta, hogy olyan pókerjátékosról szeretett volna írni, aki nem a nyereményért játszik, hanem azért, hogy megfejtse a szerencse mögött álló logikát, a véletlen szent mértanát.

Pikk, kőr, káró, treff: póker-kártya

"A Kőr (szív) a bátorság jelképe volt, és a harcos katonára utalt, a Pikk a régi lándzsák ásószerű végződését, míg a Káró a súlyos dárdák négyszögletes vasvégét ábrázolta, a Treff, vagyis a lóhere pedig a takarmányra utalt. A francia kártya színei tehát valószínűleg a háború fogalomköréből erednek." - Kultúr-fitnesz

Egyik sugallatában logikát keresünk a sorsban és értelmezhetjük úgy, hogy a háború mozgatja a világot, de a másik utalásában azt sejteti, hogy egy kártyajátékos már a magánéletben sem tudja levetni a pókerarc viselését, így senkinek sincs fogalma, mikor mit érez valójában. A gondolatmenetet folytathatjuk azzal, hogy mindannyian álarcot viselünk, sőt, nem is egyet, hanem minden társasági környezetben mást és mást... Vagy egyáltalán nem foglalkozunk a szöveggel, csak kényelmesen hátradőlünk a dallam hullámain.

Egy hosszúra nyúlt séta közben jött az ihlet, ez a klipben is megjelenik:

A tizenhatszoros Grammy-díjas zenész világhírű szerzeményét Zorán is feldolgozta, a magyarított sláger pedig annyira megtetszett a sztárnak, hogy még a dal után járó jogdíjáról is lemondott. 

Sztevanovity Zorán a HVG-nek adott interjúban nyilatkozta: A magyar szövegeket visszafordítva angolra mindig el kell küldeni az eredeti előadónak. Sting válasza nagyon emlékezetes maradt, mert a Shape of My Heart Dusán-féle szövege (A körben) annyira tetszett neki, hogy lemondott a jogdíjáról.

Ez is érdekelhet! Ügyes szójáték a keserű valóságra, belehallhatjuk azt is, amikor valaki a feketére tesz: Back to Black

Kiemelt kép: Pixabay