Sarlatánok ostobaságai

Sarlatánok ostobaságai

Egy ostoba "egészségügyi" körlevelet elemzünk és cáfolunk: EMBEREK, ÉBRESZTŐ! Lájk és megosztással NEM gyógyítható a rák!


A forrása "Dr." Weixl Várhegyi László, aki az Állami Egészségügyi Ellátó Központ orvosi adatbázisában nem szerepel, tehát az teljesen biztos, hogy nem orvos-doktor. És nem csak a címre jogosító végzettsége sincs, de rendkívül veszélyes tanácsokat osztogat, hajmeresztő tudománytalan nézetekkel. 

Kik ezek a hülyék a Földön? - című információs adatbázis a következőt írja: Az 1947-es születésű László gyógyító családba született: nagyapja értett a gyógynövényekhez, apja egy állatorvos mellett dolgozott. Nem csoda, hogy Lászlót is magával ragadta ez a világ - aztán mégis rendőr lett. Majd felismerte azt, ami minden gyógyszeres dobozra rá van írva: vannak mellékhatások. A gyógyfüvek keverőtégelyére nem volt ráírva, következésképp a természetes gyógymódoknak nincs mellékhatása. Hogy doktori diplomát hol szerzett, arról mélyen hallgat - nem véletlenül. Csak szakképesítése van egy kuruzslóiskolából. 

Nézzük a javaslatait!


A válaszokhoz segítségül hívtuk az orvostudományt és felkértük Dr. Hőss Károly orvost, aki általános érvényben válaszolt a cáfolatokra.

VALÓTLAN: "Immunrendszer gyors tuningolásával: desztillált vízzel, tiszta sóval ... macskakarom és más gyógynövényekkel, vitaminokkal, vörös szőlő maggal, más antioxidánsokkal, kezdeti stádiumban tökéletesen GYÓGYÍTHATÓ A RÁK! Megelőzésre, az immunrendszer erősítésére törekedjetek!!! Első legyen a méregtelenítés, béltisztítás, és a savtalanítás!!! Néhány tipp: jól felszívódó cink, kalcium, szelén, fagyöngy, vérehulló fecskefű + körömvirág, gyermekláncfű, tengeri algák, citrom, ginko biloba, máriatövis mag, a fent említett macskakarom, vörös szőlő magja, töményen, stb."

Doktor úr: - Az említett növények egyike sem gyógyítja a rákot, sőt, ezek még a kockázat csökkentésére sem alkalmasak. Noha az immunrendszer gyengülése támogat bizonyos rákformákat, az immunrendszert erősíteni nem igazán lehet. Ez egy olyan egyensúly, mint a vérzékenység és a trombózishajlam: ha elbillentjük, mindkét végén komoly betegség lapul. Attól, hogy az egyik oldalán ott a rák, a másik oldal sem jó: ott van pl. az allergia, az autoimmun betegségek - amik szintén nem hívogató lehetőségek. Rákellenes hatasú szerek vannak, ezek pl. a kávéban, teában, a bablevesben, eperturmixban, és a kuglófban is léteznek elterő mennyiségben - bármelyik szuperélelmiszerként való alkalmazása viszont káros! A változatosság és egészséges táplálkozás biztosan protektív hatású - az egyoldalú diéták biztosan károsak. 

VALÓTLAN: "Minden féle-fajta és színű, a vércsoportnak megfelelő zöldség, gyümölcs fogyasztása korlátlan mennyiségben! A hús, és a stressz savasít és megbetegít! A zöldségek, egyes gyümölcsök, és a nevetés, lúgosít!"

Doktor úr: - A zöldségek és gyümölcsök fogyasztása nem gyógyítja a rákot, ezek hatásai nem az elsavanyodás csökkentésén alapul. A lúgosítás pedig nem csak haszontalan, hanem veszélyes is lehet. A pH, savasodás, lúgosodás mára olyan lerágott csont, hogy aki ezt még ma is elhiszi, annak hiába is írunk bármit.


VALÓTLAN: "A lelki okokat is figyelembe kell venni, mint pl.: szeretet, önszeretet fontossága, kimászni az érzelmi traumából, akarni megoldani a problémát, és erősen hinni a gyógyulásban és erősen tenni a gyógyulásért!!!!"

Doktor úr: - Az alternatív gyógyászok népszerűsége nagyban éppen annak köszönhető, hogy (szakértelemtől függetlenül) gyakran nagyobb figyelmet, több időt szánnak a betegre, mint a hivatalos orvoslás bürokratikus kötelezettségekkel terhelt képviselői.  A lelki tényezők csakugyan léteznek. Ha valaki tartós stresszben él, annak az immunrendszere gyengül és ez számos betegség forrása lehet. Azonban ki az, akinek ha azt mondom, hogy "csökkentse a munkájával járó, családi életét jellemző stresszt", azt meg is tudja valósítani? A betegek 90%-a annyira sem képes, hogy a cigarettát letegye, vagy leadjon tíz kilót egy éven belül - ha ezt kérem a puszta túlélése érdekében... Túldimenzionálni semmiképp nem szabad, amit pedig végképp kerüljünk az az, hogy a betegség terhét rátoljuk ezzel a betegre: "nem akarsz eléggé meggyógyulni", "nem tudsz szembenézni a belső gondjaiddal" (nem fizettél eleget a lelki okokkal foglalkozó sámánnak - aki, mivel erről tud többé-kevésbé összefüggően beszélni, mindent ezzel akar gyógyítani) - ez elidegeníti a barátaitól és károkat okoz neki.


VALÓTLAN: "A szintetikus gyógyszerek az immunrendszer halálos ellenségei!!! Amit a kemóval csinálnak, az pusztítás!!! Pont legyengíti az immunrendszert!!!"

Doktor úr: - A szintetikusság két dolgot jelent: tiszták és ismertek. Tételezzünk fel egy növényt, több ezer féle vegyület alkotja, amelyek mennyisége az évszak, biológiai óra, fény, hőmérséklet, tehát az adott növényi rész helyzetének függvényében változnak - arányaikban vagy teljesen eltűnnek, vagy újak jelennek meg. Nyilván mindenki tud a burgonya héjában termelődő zöld színanyagról és arról, hogy ezt már nem szabad elfogyasztani - mert épp mérgezővé vált a fény miatt. Ha azt mondom, hogy ez a burgonya rákellenes anyagot is tartalmaz, akkor valószínűleg igazam lenne. De melyik az és mennyi van benne? Erősebb ennek a mennyiségnek a pozitív hatása, mint a többi káros hatása? A növények vegyületeinek jelentős része gyógyászati szempontból pakura - értéktelen -, azt a keveset, amit sikerül hasznosként beazonosítani eleinte növényekből vonják ki, majd elkezdik szintetizálni és gyártani. Ezért jók a szintetizált anyagok - az van, ami kell, és csak az van, amiről tudjuk, hogy hatásos és tesztelhető. Így célzott terápia lehetséges, meghatározott dózisokkal. 


Doktor úr: - És még valami: C-vitamin, antioxidánsok. Amikor valaki a köznyelvben kemózásnak hívott kezelésen vesz részt, az ő szervezetébe a szer pusztít: amennyire csak lehetséges, célzottan és finoman beállított dózissal. A mellékhatásait csökkentő szerek a hatást is csökkentik, ezt nem lehet lekövetni a kemó adagolásával. Tehát ha valaki nagy dózisú C-vitaminnal csökkenti a mellékhatásait, szélsőséges diétát folytat, akkor öngyilkosságot követ el. Esélyt ad a daganatsejteknek, hogy túléljenek, miközben a saját sejtjeinek nyújtott előnye elenyésző, mert a túlélésükre van kiszámolva a dózis. A C-vitaminnal az a gond, hogy kipárnázza a kemó pusztítását, de lényegében az összes mellékhatást csökkentő anyag ilyen. A rákot is védi vele, csak annak ugye a keringése és mindene rosszabb, tehát sokkal változatosabban kapja VAGY nem kapja meg a kemót - míg pl. a máj, vese közel fix perctérfogatot kap a vérből. A mindennapokban ezt úgy képzeljük el, mintha az égő házban a tűzoltók munkája közben kis esernyőkkel védenénk a lángoló könyvespolcot.

ADALÉK - A doktor úr tanácsa:

A rák olyan, mint egy tűz, a lehető legkorábban kell felismerni és a lehető legkorábban kell fellépni ellene. Ha tűz van a lakásomban, nem hívok egy sámánt, aki esőtáncol órákat és ha meggondolom, akkor majd hívok a végén tűzoltót. A ráknál sincs ez másképp, ha ég a ház, akkor cselekedni kell - nem megvárni, amíg elterjed és felemészt mindent. Aki időt nyer, életet nyer.


Csaxólok: - És végezetül kell-e tartanunk a gyógynövényektől, vagy megfelelő tudás birtokában biztonságosan alkalmazhatók?

Dr. Hőss Károly: Sok esetben tartanunk kell tőlük, ha gyógyteákról vagy hasonlókról van szó, mert ismeretlen az összetételük, ismeretlen helyről származnak. Nem tudjuk, hogy milyen egyéb növények kerültek bele a szedésük során, nincs minőségellenőrzés és minőségbiztosítás a gyártásuk folyamán (pl. a kismamáknak adott csalánteában gyakran volt belladonna, mert együtt nőtt a két növény és szétválogatásuk közel sem volt megfelelő). Szóval én igenis óvakodnék ezektől, mert teljesen kiszámíthatatlan az összetételük és szennyezéseik. Ha valami tényleg hasznos bennük, akkor azt már azonosítottak eleink és szintetizálta számos zseniális vegyész.


Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni a megfelelő tudás szükségességét! És egy megfelelő kezeléssel jóval nagyobb az esély a gyógyulásra, mint kezelés nélkül, vagy egy teljesen hatástalan szer használatával!

Megosztás