Okosabb vagy, mint Columbo?

Okosabb vagy, mint Columbo?

Frissítő agytorna következik, még akkor is, ha Columbo szerint a legnagyobb elmepróba a nők.

Talán meglepő lesz, hogy Peter Falk eredetileg nem a színészi pályára készült, hanem CIA ügynöknek jelentkezett, de visszautasították. A filmes szakma végül meghálálta, olyan szerepet osztott rá, amire mindig is vágyott.

Csak még egy kérdés! Okosabb vagy, mint a hadnagy?

A Brightside állított össze csavaros fejtörőket, bár "butított" változatban prezentálták az olvasóknak - mi pedig nektek tolmácsoljuk.

Egy férfi és egy nő vacsorázni mentek egy étterembe, amíg azonban rendelésükre vártak, kértek 5 pohár italt jégkockával. A nő négyet meg is ivott azonnal, míg a férfi csak egy frissítőt kortyolgatott el. Kis idő múlva a férfi rosszul lett és meghalt. A nyomozás során kiderült, hogy mindegyik ital mérgezett volt.

Okosabb vagy, mint Columbo?

Kérdés: Hogy lehet, hogy a nő életben maradt?

Egy sorozatgyilkos áldozatait mindig arra kényszeríti, hogy válasszanak a két tabletta közül: az egyik méreg, a másik teljesen ártalmatlan. Az áldozat bármelyik mellett szabadon dönthet, a gyilkos mindig a megmaradt kapszulát veszi be. Minden alkalommal az áldozatok meghaltak és a gyilkos maradt életben.

Okosabb vagy, mint Columbo?

Kérdés: Hogyan lehetséges, hogy a sorozatgyilkos mindig életben maradt?

Egy embert holtan találtak, kezében egy pisztoly volt, mellette pedig egy magnó. A nyomozó megnyomta a lejátszás gombot és meghallgatta a kazettán lévő üzenetet: "Elegem van az életből, úgy döntöttem, véget vetek a fájdalmaimnak és a szenvedéseimnek." Majd a felvétel végén egy pisztolylövés hangja dördült el. A nyomozó kizárta az öngyilkosságot.

Okosabb vagy, mint Columbo?

Kérdés: Miért gondolja a nyomozó, hogy gyilkosságról van szó?

A megfejtések jöhetnek hozzászólásban! És ha még folytatnád a fejtörőt, itt egy képes rejtvény: Teszteld az agyadat!

Kiemelt kép: Collection Christophel / RnB / NBC Universal Television / AFP