Miért nem létezhet a Mikulás?

Miért nem létezhet a Mikulás?

A minden nehézsége ellenére felszínre törő igazság egyszerű törvényszerűségét kihasználva és a tudomány racionalitását felhasználva bebizonyítjuk, hogy a Mikulás nem létezhet. 

Hogy is van ez? Lássuk a tényeket!

1. Jelenlegi tudásunk szerint a rénszarvasok egyik ismert fajtája sem képes repülni. Igaz, a kutatók szerint ehhez még kábé 300 000 élő szervezetet kellene tanulmányozni, hogy biztonsággal kijelenthessük, de ezen élőlények többsége valamilyen rovar vagy baktérium, így minimális az esélye a felfedezésre! Ez a tény azonban nem zárja ki a repülő rénszarvasok létezését!

2. A világon jelenleg kb. 2 milliárd gyerek él (18 év alatti személy). A Mikulás ugyanakkor nem látogatja meg a muzulmán, hindu, zsidó és buddhista csimotákat, ami munkaterhelését legalább 85%-kal csökkenti, tehát marad 375 millió lurkó. Családonként átlagosan 3,5 utód van (a népszámlálási adatok szerint), ami 107 millió házat jelent. Feltételezzük, hogy háztartásonként legalább 1 jó gyerek van!

3. A nagyszakállú Télapónak a különböző időzónák és a Föld tengely körüli forgása miatt 31 órája van (és nem 24) arra, hogy az ajándékokat szétossza, mondjuk logikusan Keletről-Nyugat felé halad. Ez másodpercenként 1 240 lakást jelent, tehát otthononként 0,8 ezredmásodperce van arra, hogy megálljon, kiszálljon a szánból, leugorjon a kéményen, lerakja az ajándékokat, visszamásszon, beszálljon a ródliba és a következő házhoz menjen. Ha feltételezzük, hogy a 107 millió háztartás a világ különböző részein található, akkor az háztartásonként 0,78 mérföldet, összesen 83,6 millió mérföldet jelent. Ekkor még nem számoltuk bele azt, amit 31 óránként egyszer mindenképpen csinál mindenki, valamint minimum az étkezést.

Ez 967 mérföld/másodperces sebességet követel, ami a hangsebesség 4700-szorosa. Összehasonlításképpen, a leggyorsabb ember által készített jármű, az Ulysses űrszonda mindössze 27,4 mérföldet tett meg másodpercenként. Egy hagyományos rénszarvas legjobb esetben is csak 15 mérföldet (kb. 25 km) képes futni óránként, ha nagyon siet.

4. A játékok tömege egy újabb érdekes eredményhez vezet. Ha minden ifjonc csak egy közepes méretű Lego csomagot kap (kb. 1 kg), az 375 000 tonnát jelent, és akkor még nem számoltuk magát a Mikulást, aki az állítások szerint igencsak túlsúlyos. A földön egy hagyományos rénszarvas maximum 150 kg-os terhet képes húzni. Feltételezve, hogy a "repülő rénszarvasok" ennél ügyesebbek és tízszer ennyit bírnak el, akkor is 250 000 rénszarvasra van szükség, nem pedig 6-8-ra, ahogyan azt a szemtanúk állítják. A sok rénszarvas persze tovább növeli a szán súlyát, ami most már 435 430 tonna. Megint csak összehasonlításként: ez a tömeg négyszer akkora, mint Queen Elizabeth hajó tömege.

5. Egy megközelítőleg 435 000 tonna szán ha 967 km/s-os sebességgel közeledik, akkor nagy légellenállásba ütközik és felhevíti a rénszarvasokat, mint ahogyan a Föld légkörébe lépő űrhajó is felizzik. Ekkor rénszarvasonként 14,3 quintillió Joul/mp energia szabadul fel, ami az egész fogatot azonnal lángba borítja, és 3,26 ezredmásodperc alatt megsemmisül.

Azt hiszem, mindenki számára világos már, hogy ha valaha létezett is Mikulás, már biztosan nem él!

Ez is érdekelhet: Miért zakatol a vonat?

Forrás: booster magazine 1. szám