Megölték a legutolsó fekete oroszlánt Ausztráliában

Megölték a legutolsó fekete oroszlánt Ausztráliában

E macskafélénél gyakori a fekete színvariáció, például a leopárdoknál vagy jaguároknál van ilyen.

Szó sincs a címben sejtetett tartalomról!  

Aki nem kattintott erre a bejegyzésre, az fészen vérmérséklettől függően nyomja a dühös/szomorú emojit vagy hozzászólásban háborog. Mindezt úgy, hogy már a szalagcímen is elfelejtett gondolkodni, mert fekete oroszlán nem létezik, ráadásul a dzsungel királya Ausztráliában nem őshonos.

Az átverés célja az, hogy együtt győződjünk meg azokkal, akik ezt megnyitották és tájékozódnak, hogy vajon aljas feltételezés-e részünkről a fogalmatlanok tábora, akik csak kiabálják bele a világba a véleményüket?

Így (nem) olvastok ti!

Egy főcímben nem lehet az összes infót belesűríteni, ehhez kellene megnyitni, hogy valójában miről szól. Nap mint nap görgetünk a kék közösségi oldalon, az okostelefon állandóan nálunk van, de érdemes átrohanni az életünkön? Vagy csak az lenne a lényeg, hogy minimális időráfordítással ki tudja felhívni magára a figyelmet a kommentszekcióban?

Régen minden jobb volt?

Anno az emberiség jelentős hányada írástudatlanul élte le az életét, generációk nőttek fel úgy, hogy aláírni sem tudták a saját nevüket. Az olvasás készsége a 19-20. században vált elterjedtté, a műveltségnek presztízse lett. Az arány mostanra jelentéktelen, az analfabetizmus minimális, max a "hejesirtáson" lehet vitázni, hogy dobjuk be a gyeplőt a lovak közé, aztán mindenki úgy ír, ahogy akar. A digitális térnyerés robbanásszerű átalakulást hozott, az internet előnye, hogy kimeríthetetlen választási lehetőséget kínál - ugyanakkor csökken az olvasók száma... A nem olvasók és kommentelők túlbecsülik képességüket: Az intelligens ember ismertetőjele

A fekete oroszlán eredeti képe, mert a kiemelt photoshop.

fekete oroszlán

Több oldalon olvasható (viszonylag hihető bejegyzések), hogy egy alkalommal fekete oroszlánról egy állatkert számolt be (nem megerősített és képanyag sincs róla), amely félig fekete, többi részén pedig meglehetősen sötét példány volt, de terméketlennek bizonyult, így utód nélkül pusztult el. Azt írják, hogy rendellenességgel született, olyannyira pigmentált volt, hogy gyakorlatilag feketének látszott: Ezen egyed feltehetően egy betegségből kifolyólag született "feketének", mely rendellenesség az úgynevezett mozaicizmus. Lényegében olyan állapot, ahol egyetlen egyeden belül, kettő vagy több kromoszómális felépítésű sejtpopuláció van jelen. A túlzott pigmentáltságnak oka lehet továbbá még az is, hogy örökletesen a bőrben és szőrzetben fokozottan felgyülemlik a melanin, mely ugyanazon festékanyag, ami az emberi bőrt is színezi. (Akinek több van jelen sötétebb, akinek kevesebb, világosabb árnyalatú a bőre.)