Már akkor is divat volt a korkülönbség?

Már akkor is divat volt a korkülönbség?

Az internet korában bőven elég egy elcsípett pillanat, hogy messzemenő következtetéseket vonjunk le.

A képet a Szocializmus hagyatéka oldalon osztották meg - amely 1969-ből származik a Fortepan archívumból -, a következő szövegkörnyezet kíséretében: Győr, a Rába szálloda bárja 1969-ben

Érdekel a kommentelők véleménye?

- Ahogy nézem, már akkor is minden férfi a feleségét vitte kikapcsolódni a napi 8 órai munka után!

- A kép címe: Se mennyország, se pokol, itt még a pap is kupakol! Itt max akkora igaz szerelem lehet, mint Andi és Lölő között. Minden lány Ford escort.

- Úgy látom, a jányok már akkor is szerették a papákat!

- Ezek nem qrvák voltak, hanem sűrűn b*szott elvtársnők.

- Hm, 69-ben így mentek a dolgok. Nem is tudtam, még gyerek voltam.

- A nejlonruhás nénik idős bácsikat szórakoztattak... Ez társadalmi munkában történt vajon? 

- Ezekből a lyányokból lettek mára azok a 70-80 évesek, akik lépten-nyomon azt szajkózzák, hogy: "bezzeg a mi időnkben.."

- A "legősibb mesterség" 

- Ejj, a korabeli Borkai-k. Még a Győr is stimmel.

- A képen az ácsi TSZ pulykatelepének dolgozói láthatók, amint a szakszervezet jóvoltából megünneplik a XVI. ötéves terv megvalósulását.

- A lányok mintha erősen hivatásosok lennének...

- Úgy látom, a sugar daddy nem XXI. századi fogalom...

- Hugh Hefner aftert tartott a Rába Hotelban...

- Már akkor is divat volt a "korkülönbség"

- A bal oldali úriember nem Kádár elvtárs véletlenül, ahogy egy szép hajadont vakít???

- Edének hány traktort kellet eladni ahhoz nyugatra, hogy ennyi valutát termeljen, mint ezek a lányok?

- Uh, ez a kép olyan mintha egy night klubban készült volna, fiatal konzum hölgyek szórakoztatják az idős bácsikat címen.

- A veréb is madár. Mindjárt előlép Abody Béla, hogy akik rubellel, levával, csehszlovák koronával, lengyel złoty-val fizettek fáradjanak a kijárathoz.

- Fénykoromba még az öreget is megfűztem volna - írta Norbert úgy 4 nevetős emojival. (*Ezen jót kuncogtunk, azért került bele a válogatásba.)

- (Nem illik bele a válogatásba, de érdekes volt olvasni.) Ennek a képnek van stílusa. A hölgyek és az urak csinosak. Emlékszem mikor apukám arról mesélt, hogy minden pénteken fésültetni járt és az öltöny és nyakkendő az alap öltözködés része volt.

És hová vezet, ha egy elkapott fotó alapján minősítünk?

"Ez egy beállított kép! A győri színház színészei ők! Nézzetek utána mielőtt hülyeségeket irkáltok!" - írja Viktor

Marica pedig egy linket is megosztott, ami alátámasztja az előző hozzászólást, amely a Régi Győr Facebook oldalra vezetett:

"Nos, azoknak, akik itt süket megjegyzésekkel tündökölnek: ez a Rába hotel bárja, 1969 tavaszán csináltunk ott reklámfotókat, a megnyitása alkalmából. A hölgyek és urak a színház tagjai, és a szálloda személyzete, koruktól függetlenül. Ezt azért tudom ilyen pontosan, mert ott voltam, ezeknél a felvételeknél is. Mint zenész a színház tagja voltam, és a bárban is játszottam. Ez a fotó is akkor készült. A gitáros én vagyok, mellettem húgom, Melinda, aki szintén a színház tagja volt." - írja Péter

1969 Rába hotel Győr

Kíváncsiságból utánanéztünk, hogy 1969-ben mi szólhatott vezető slágerként, amelyre vicces választ leltünk: Sugar, sugar... - nem Daddy vagy Baby, akkor még ismeretlen fogalom volt. "Ó, édesem, édesem. Te vagy az én cukorkám, és én is téged akarlak." ...

Rajtad múlik, hogy mire használod a kezedben lévő technikát, csak véleményre vagy kinyitod a szemed vele. Mindkettővel alakítod a társadalmat.

Ez is érdekelhet: Karácsonyi hagyomány?