Magyar büszkeség?

Magyar büszkeség?

"Magyar büszkeség! János nyerte meg a világ legszebb esküvői tortájának a díját! Egészen Amerikáig utazott, hogy elkészíthesse ezt a csodát! Hány lájkot érdemel ez a tehetséges Magyar művész?" 


Hát bizony 3 ezer lájkot söpört be 1 (!) nap alatt, illetve szintén 3 ezer megosztást - azt meg sejthetjük, hogy ez a szám még duzzadni fog, míg a cáfolata kevésbé fog terjedni.

Lélekemelő szépségek kamu

Páratlan alkotás, valóban. Minden elismerésünk a befektetett enerdzsiért, de van itt egy bökkenő! Semmi köze nincs a MAGyar büszkeséghez, de még csak Jánoshoz sem! A csodatorta készítője a hazájában nagyon sikeres orosz mester, Renat Agzamov. Oroszországban az elit és oligarhák cukrásza, aki állami megrendelésekre és fogadásokra, királyok és elnökök esküvőjére készít tortákat.


Alkotásai között szerepel többek között ez is:

A fantasztikus hír hamisnak bizonyult. A valóság pedig az, hogy Cake Masters Awards díjait 18 kategóriában osztják ki a világ legjobb cukrászai között. A Royal Icing kategóriában vehette át a díjat egy magyar cukrász, tortakastélyáért Vargáné Orbán Anikó - a torták Oscar-díjának is nevezett döntőjében - "cukormázas tortadíszítés" kategóriájában nyerte el.

Kedves Barátaim, Sok szeretettel köszönöm, hogy velünk izgultatok 2017. november elején. Nagy öröm volt és az ma is, hogy együtt is ünnepelhettünk. Igaz, ti sokan jobban bíztatok a győzelmemben, mint én saját magam. Még igazi köszönő beszédet sem írtam magamnak a díjátadó gálára... - forrás: itt


A Lélekemelő szépségek  fészoldalnak jelenleg 259 545 követője van (dátum: 2020.09.21.), amely az aljas kamuoldalakhoz tartozik, rogyásig pakolt férges reklámokkal weboldalain (hirzona pont com és retropercek pont com). A kérdés, hogy a közönségnek miért van arra igénye, hogy folyamatosan becsapják?

Az jutott eszünkbe, hogy:

ADALÉK

Gyakran beleszaladunk a népcsoportok nagybetűs írásmódjába, pedig semmilyen szabály nem indokolja. A rosszul bevett gyakorlat ellenére kisbetűvel írandó, hogy "magyarok". (Ellenkező esetben az illető túl nagy jelentőséget tulajdonít nemzeti hovatartozásának.)

Ez is érdekelhet: Így ismerjük fel az álhíreket!