Láttál már fekete oroszlánt?

Láttál már fekete oroszlánt?

Láttál már fehér oroszlánt? Na és fekete oroszlánt??

EZ MOST NEM KAMU!! VAGY IGEN?

Az a célunk, hogy segítsünk neked különbséget tenni a valós hírek és hamis információk között, nem véletlenül az Ész Ventura modulban kapott helyet a cikk. A digitális világban fogyasztási szokásaink átalakultak, a hiszékeny júzerek és megosztók pedig gyanútlanul hizlalják a Kamu Kft.-k malacperselyét. A teszttel arra szeretnénk rávezetni, hogy mindig kételkedj és gondolkodj, stimmel-e, amit olvasol.


Igaz vagy hamis?

Napjainkig az oroszlánok második helyet foglalnak el a nagymacskák mérete után (medve), ugyanakkor a fenséges fekete oroszlánok a legtitokzatosabbak. Olyannyira, hogy összesen kettő létezik belőlük a világon.

A szokatlan külsőt genetikai mutáció okozza, tudósok szerint közvetlenül ugyanez a recesszív gén felelős az albinizmusért is, csak a melanizmus éppen az ellentétével arányos. 

A fehér oroszlánok rendellenes színük miatt jelentős hátrányba kerülnek, mikor vadászni indulnak, ugyanis szokatlan árnyalata felfedi rejtekhelyét, míg a fekete társaiknak épp ellenkezőleg, a színűk elősegíti az éjszakai zsákmányolásban a lopakodást.

Érdekes módon mindkét fajtája csak Ausztráliában, a Simpson sivatagban él, de mindkettő kihalóban lévő színváltozat, szaporodásuk is nagyon ritka, mert csak egymással párosodnak. Ráadásul a fehérek számát is mindössze csak 200-ra becsülik a kutatók.


Nos, eddig tart a hír, most nyomozásra fel! Közhely, de Google tényleg a barátod, ahogy a képkereső alkalmazás is. Minden észrevételt lentebb a weboldalon hozzászólásban várunk, valamint sokadszorra hangsúlyozzuk, hogy senkinek ne higgy, ellenőrizd le a tényeket, amiket találsz! Hajrá!

Tudod vagy bukod?

Ha bizonytalan vagy, a Fakeblock menüben találsz segítséget a felismeréshez. 


Megosztás