Kezdetek: Beatles 18 embernek zenélt

Kezdetek: Beatles 18 embernek zenélt

Ez volt az első alkalom, hogy a Beatles fellépett Dél-Angiában, az Aldershot klubban. Másfél éven belül aztán szupersztárokká váltak.


1961. december 9-én láthatólag jó kedvvel lenyomták a bulit, az akkor ott szórakozók pedig benne voltak a 18-ban, akik látták a gombafejűeket a kezdet kezdetén. Olyannyira a kezdetén, hogy Ringo Starr is csak a következő évben csatlakozott hozzájuk, Pete Best helyére. 

Pete Best - Beatles
Beatles Bible

A zenekar akkori ügynöke, Sam Leach elcseszte a promóciót, mert ugyan plakátokon és szórólapokon meghirdette, de Aldershot városának helyi orgánumában nem szerepelt. Habár megrendelte az újságban és 100 fontos csekket mellékelt is, viszont az új ügyfelek csak készpénzzel fizethettek, ráadásul még elérhetőséget sem hagyott, hogy felvegyék vele a kapcsolatot. A zenészek próbálták szépíteni a helyzetet és annak ellenére, hogy Liverpoolból kilenc órás volt az út, még két kávézóba is beugrottak, hogy ingyenes belépést kínálva meghívják az ott tartózkodó vendégeket. Így történhetett meg, hogy mindössze 18-an jelentek meg az akkori Palais Ballroomban.

653
Beatles Bible

Az egyik szám felénél George és Paul felvették a kabátot, majd a táncparkettre pattantak, hogy együtt foxtrottot táncolhassanak. Bohóckodtunk az egész előadás alatt. John és Paul szándékosan hibás akkordokat és hangokat játszottak, és olyan szavakat énekeltek a dalokhoz, amelyek soha nem voltak az eredeti szövegben. - Pete Best, Beatle

652

A korabeli fotókon látszik, hogy mókásra vették az estét. Felhasznált képek: Beatles Bible

Beatles
Pete Best, Beatle


656

658

657


655

659

A Beatles hőskora után évtizedekkel is aktuális tud maradni:

Az egykori menedzser később így nyilatkozott: Az a néhány vendég nagyon jól érezte magát és megígérte, hogy visszatérnek legközelebb, magával hozva a párjaikat. Gyakran elgondolkodom, hogy azok a fiatalok erről az éjszakáról beszélnek, miközben hozzáteszik: "Ó, ott voltunk, mind a 18-an." - Sam Leach

Ez is érdekelhet, 7 érdekesség a Beatles Abbey Road lemezborítójáról: kattints


Felhasznált forrás: Beatles BibleHír.ma Kult