Káros-e a mikrohullámú sütő? 

Káros-e a mikrohullámú sütő? 

Káros-e vajon a mikrohullám? Természetesen, mint minden élőlényre, igen. Namármost. Semmi esetre se tegyük vizes vagy fázós kiscicánkat a mikróba, hiszen se megszáradni, se felmelegedni, se pedig nyávogni nem fog többé. Viszont a használata nem igazán hordoz veszélyeket.

A mikró ajtajában van egy fém védőháló, ami megakadályozza a mikrohullámok kijutását és kültéri roncsoló hatását. Ha ez a védőháló megsérül, esetleg az ajtó rongálódik, akkor a készülék közvetlen közelében égési sérüléseket okozhat. Hibás készüléket használni szigorúan tilos! 


Hogyan ellenőrizhető, hogy jól szigetel a fémháló?

"Tök egyszerűen, mert nemcsak a mikrosütők használják ezt a sugárzási tartományt, pölö a Bluetooth is. Ha tehát van két eszköz a birtokunkban, ami képes Bluetooth-on kommunikálni, máris nyert ügyünk van. Kapcsoljuk be az egyik készüléken láthatóságot, tegyük be a mikróba, de a mikrót NE INDÍTSUK EL! Majd az ellenőrzés abból áll, hogy a mikróba helyezett eszközzel meg kell kísérelnünk a kapcsolatfelvételt 1 méter hatótávolságon belül. Ha sikerül Bluetooth kapcsolatot teremtenünk, az azt jelenti, hogy a sütő árnyékolása nem megfelelő, és a berendezést nem szabad használni!" - 24. hu tudomány rovat


Három gyakori tévhit:

1.) A mikrohullám megváltoztatja az étel kémiai szerkezetét. Nem igaz. Nincs bizonyíték a mikrohullámú energia által keltett veszélyes vagy mérgező anyagváltozásra.

2.) A mikrohullámmal elkészített ételek fogyasztásával nagyobb sugárzásnak tesszük ki magunkat. Nem igaz. Abban a pillanatban, ahogy a mikrohullámú sütőt kikapcsoljuk megszűnik a mikrohullámok jelenléte az ételben.

3.) A mikrohullámú energia radioaktív. Nem igaz. A mikrohullámú energia nem tud radioaktívvá alakítani sem ételt, sem mást.


ADALÉK: Tilos az alumínium fólia

mikró alufólia

Az közismert, hogy az alufólia a fém egy fajtája, ezért tilos beletenni a mikróba, mert lángra kap! És aki itt elkezdett konteózni, az sosem fogja abbahagyni... Nem lehet kicsit elhülyülni, mint ahogy nem lehet kicsit teherbe esni vagy kicsit a szakadékot átugrani sem. Aki illuminátusokat emleget, az betiltaná a szabadkőművességet, majd bevezetné koronavírus ellen a Grabovoj-számok egészségügyi alkalmazását, ebből következne a laposföld-elmélet, végül eljut az oltásellenességhez, ami azért már több problémát vet fel, mint hogy valaki egyénileg hülye.

Felejtsd el a zombi apokalipszist, ami soha nem jön el. Aggódj az idióta apokalipszis miatt, ami már itt is van...

A valódi háttérhatalom az ostobaság. Ne tedd fel az alufólia sityakot!


Megosztás