Joker Abbey Road

Joker Abbey Road

A Joker-lépcső New York turistalátványossága.

Talán kissé túlzás hasonlítani a "Beatles zebra" korszakos mesterműhöz, de már a Google Mapson is megtalálod, illetve különböző felületeken is Joker Stairs-ként hivatkoznak a bronxi helyszínre.

Joker lépcső

Szinte mindannyian egyetértünk abban, hogy a film számos emlékezetes pillanata közül a legikonikusabb jelenet a címszereplő tánca a lépcsőn. A társadalom által elnyomott, random helyzetekben artikulálatlan röhögésben kitörő, ideggyenge Arthur Fleck szavak nélkül is bemutatja, hogyan válik teljes Jokerré.

A film bemutatása előtt egyébként egy teljesen jellegtelen lépcsősor volt, melynek csak annyi volt a szerepe, hogy a New York-i Anderson és Shakespeare sugárutakat összekösse, aztán jöttBűn Bohóchercege. 

És özönleni kezdtek az instások és turisták, akik mind szeretnék elkészíteni a maguk lépcsőtáncos képeit vagy videóit. A helyiek úgy érezhetik magukat, mint az Abbey Road környékén autózók, akik nem tudnak úgy közlekedni, hogy pár random arc ne stoppolná folyamatosan a forgalmat.

Joker-lépcső kultusz

Némi csalással Olaszországból, viszont a szűnni nem akaró rajongását jelzi az ikonikus jelenetnek:

Joker mozdulataihoz tökéletesen illeszkedik Gary Glitter Hey Song slágere, a Bűn Bohócherceget megformált Joaquin Phoenix pedig korábbi interjúiban azt is elmesélte, mennyire lelkiismeretesen készült a részben előre begyakorolt, részben felvételkor rögtönzött mozdulatokkal.

Táncleckéket vett koreográfustól, illetve rengeteg YouTube-videót is megnézett, amelyek közül nagy hatással volt rá Ray Bolger, akitől komplett tánclépéseket emelt át a saját repertoárjába. - Looper

Nem lehet elégszer látni, úgyhogy most megmutatjuk megint, de másik oldalról. A forgatásnál a táncot ugyanis az egyik bámészkodó rögzítette az ablakból. 

Állítólag nagyjából 7 óra alatt lettek kész, szóval nem mondhatni, hogy egyből sikerült felrántani ezt a másfél percet.

Ez is érdekelhet!

Annyira elhíresült kép, hogy bár minden eleme spontán született meg, mégis sikerült kielemezni minden apró részletét. Valószínűleg a zenekar sem sejtette, hogy ennyire kitörölhetetlen nyomot hagy az emberiségben: Abbey Road