Jamison család rejtélyes eltűnése

Jamison család rejtélyes eltűnése

2009 októberében nyomtalanul eltűnt a Jamison házaspár kislányukkal. A család házat szeretett volna vásárolni távol a civilizációtól, ezért elutaztak véglegesíteni az eladást. Pár nap múlva azonban a rokonok és barátok aggódni kezdtek, mivel nem adtak életjelet. 


Keresni kezdték őket, a kocsijukat meg is találták egy töltésben az út mentén, kutyájuk a Pickupban bezárva, de a családnak nyoma veszett. Az ezt követő években rengeteg teória látott napvilágot. 

Jamison házaspár

2013 őszén fedezték fel csontvázuk maradványait az erdőben, 3 mérföldre az elhagyott teherautójuktól. Azóta sem derült fény megdönthetetlen bizonyítékra. 

A Jamison családnak átlagosnak mondható életük volt Oklahomában. Az eltűnésük előtt a családfő, Bobby felkeresett egy lelkészt, mert szellemek kísértik őket és Madyson, a hat éves kislányuk rendszeresen beszélget egy olyan kísértetlánnyal, aki évtizedekkel ezelőtt halt meg a házban.


Ismerőseik szerint ezért is komolyan tervezték, hogy új házba költöznek. Az utolsó felvételt házuk biztonsági kamerája rögzítette, amelyen az látható, hogy bepakolnak fehér autójukba. 

Pár nappal később a hatóságok kb. 1 órányi autóútra házuktól rábukkantak elhagyatott kocsijukra. Amiket viszont benne találtak, az csak még több kérdést vetett fel, ugyanis semmi nem arra utalt, hogy sokáig távol akartak lenni a gépjárműtől. 


A kocsiban ott maradtak igazolványaik, telefonjaik, a kocsikulcs, a feleség, Sherilyn pénztárcája, 32 ezer dollár készpénz, valamint a hátsó ülésen a legyengült kutya. 

Jamison család kislánya és a kutya

4 évvel később vadászok találtak két felnőtt és egy gyerek csontvázat a Panola-hegységben, egy elhagyatott oklahomai birtokon. A testeket egymás mellé fektették, fejjel lefelé a földbe, 5 km-re attól a helytől, ahol korábban az autójukat megtalálták. Mivel súlyosan lebomlottak, nem tudták megállapítani a haláluk okát.

A későbbi vizsgálatokkal sem sikerült elégséges eredményt felmutatni, ezért elég sok találgatás született. A legtöbben úgy gondolják, hogy a család gyilkosság áldozata lett, Sherilyn édesanyja úgy véli, hogy megláthattak valamit, amit nem kell volna, ezért végeztek velük. További elméletek, hogy megrendezték saját halálukat, tanúvédelem alatt álltak, megölték egymást, csoportos öngyilkosság, de volt, aki Bobby apját gyanúsította, akivel durva perben állt a család, aztán sokak szerint kábítószer élvező és terjesztő is volt egyben. A valóságot senki sem tudja, még a hatóságok sem.


A legutóbbi információk furcsa kapcsolatot fedeztek fel szektatevékenységgel, a házkutatás során boszorkánybibliát is találtak, a nyomozók pedig kódolt üzeneteket is a falon egy tároló mögött.

Azt sem sikerült kideríteni, honnan volt ennyi pénzük, ha mindketten munkanélküliek voltak. Azt is figyelembe kell venni, hogy mind a két felnőtt depresszióval küzdött életük bizonyos szakaszaiban (természetesen tegyük hozzá, hogy rengeteg embernek van depressziója, amely szerencsére semmilyen gyilkossággal nem hozható kapcsolatba).

Találtak egy dühös levelet is a kocsiban, amit Sherilyn írt Bobbynak, és az autóból hiányzott a nő pisztolya. Későbbi vizsgálatok kiderítették, hogy Bobby koponyáján golyó ütötte lyuk található, amely újabb következtetésre vezet, hogy Sherilyn felvitte a családtagjait a hegyekbe, hogy meggyilkolja őket. A férjét fejbe lőhette, amíg a lányával kegyesebben bánt el. Persze ez is csupán találgatás.

Valószínűleg sohasem tudjuk meg, hogy pontosan mi is történt a Jamison családdal.


Felhasznált források: Random, Bizzarium, Rien Reed

Megosztás