Kocsma az egész világ!

Kocsma az egész világ!

Összeszedtünk néhány remek kocsmanótát, pontosabban olyan magyar dalokat, melyek az alkoholfogyasztásról szólnak, de legalábbis inspirálják azt.

Általánosan elfogadott, hogy inni bármilyen muzsikára lehet, ugyanakkor vannak piálós zenék, melyeknek szövege is erről szól. (Végül is: sírva vigad a magyar.) A teljesség igénye nélkül felsorakoztatjuk, hozzászólásban pedig várjuk a folytatást!

Ki iszik a végén?

Háát... jó kis szám ez a Sing-Sing szám. A zenekar a kemény rock műfaját képviseli, ahogy szeszes italokban sem lájtoskodnak, melyről árulkodik az "állítsuk falhoz az agysejteket" dalrészlet, amit a pocsolyarészegség szinonimájaként vitte a köztudatba.

Bár említhettük volna a "Tisztán szeretem a bort, a sört pedig piszkosul" szerzeményüket is, mindenesetre a pécsi csapat szép sikereket ért el a kilencvenes évek közepén, egy valag slágerrel ajándékozták meg a rajongókat.

Egy tivornyázásról sem hiányozhat az Irigy Hónaljmirigy, ahogy koncertjeinek is kihagyhatatlan része a Nem élhetek pia nélkül. A Bazi Nagy Lagzi 2004-ben jelent meg, az albumon a mulatós zenéket parodizálták ki. Finom cinizmus, csipkelődő irónia, illetve a Macskajaj című film ismert betétdala (Bubamara)sikerre ítélve.

A Delta zenekar a diszkó-mulatós zászlóvivője, 1996-os indulásuk óta pörögnek. Tagadhatatlanul dobolnak a lábak, magasba lendülnek a kezek, te pedig unottan kortyolsz a piádba. Hát persze! Sör, bor, pálinka: nincs kétségünk, ők tapasztalatból tudják!

Már nem nézed, hogy ki tolta eléd az újabb kört, és végképp nem számolod, hányadik, csak lehúzod...

A Tankcsapda amolyan buli-rock, azok számára is fogyasztható, akik nem ebben a műfajban utaznak. Nem tudod, hogy azért szereted, mert ezen nőttél fel, vagy tényleg jó, esetleg olyan rossz, hogy már jó, de legyél metálarc, valakinek az anyukája, hippi, netán sznobrocker: biztosan tudod valamelyik slágerüknek a szövegét.

"Hétvégén majd felmegyünk a hegyekbe összeröffen a sok-sok szomjas ember..." A korai Ossian egyik meghatározó slágere, amely Janka néni mottója is lehetne: Igyon vizet más!