Hogyan legyél szerethető nő?

Hogyan legyél szerethető nő?

A Csúf igazság című filmben (kiemelt kép) a pasi vállalja, hogy a nő tanácsadója lesz, és biztos benne, hogy a módszerei működni fognak.

Ezen a gondolatmeneten elindulva megosztjuk, hogy mi az, amit a férfiak várnának és amibe bele tudnak zúgni.

1. Légy egyenrangú partner, kezdeményezz beszélgetést és kérdezz. Ne várd el, hogy a pasik szervezzenek és fizessenek minden randit (az természetes, hogy az elején a pasiké a gesztus, de úgy helyes, hogy utána azt mondod, a múltkor te fizettél, most én jövök).

2. Merj nő lenni és nem csak lenni. Ne a férfinak kelljen kierőszakolni belőled a csábító megjelenést, a s**xualitást, valamint azt, hogy néha mozdulj is ki a semleges tárgyalópartner helyzetéből.

3. Soha ne menekülj szerepek mögé, pláne, ha csak félig ismered azokat. Lehet visszafogottnak vagy konzervatívnak lenni, csak akkor tudni kell fogadni is az udvarlást és nem lefagyni. Lehet liberálisabbnak is lenni, csak akkor meg tudni kell, hogy ott bizony a nő is kezdeményez.

4. Ne a múltad határozzon meg hanem a közös jövő. A férfiak megértik, hogy előttük találkoztál esetleg olyannal, aki megalázott vagy átejtett (egyéb behelyettesítendő), de ez egy olyan dolog, amit legkésőbb az első randi után le kell tenni.

5. Legyél őszinte és felelős. Ha neked gyors az első randin a s**x (vagy épp elvárás), mondd meg - nincs ezzel gond. Ugyanakkor légy azzal is tisztában, hogy a túl sokáig hűtött kása ki fog hűlni, a túl forró viszont éget.

6. Ha gond van, szólj. Az elcseszett "született feleségek" szokása elfojtani a problémákat, aztán robbanni a feszültségtől. Az, hogy te hiúsági kérdést csinálsz valamiből csak ahhoz vezet, hogy meg fogod mérgezni a kapcsolatot.

7. Ne ítélkezz úgy, hogy te nem hozod azt a szintet sem, amit elítélsz. A szerelem egyébként sem valamilyen megfelelési kényszerből lesz és nem egy alá-fölérendeltségi valami, ahol van egy domináns meg egy követő fél. Azt beosztotti viszonynak hívjuk.

ADALÉK 

Légy néha te a kapcsolat motorja, de tudd visszaadni a labdát is. Ne simulj bele abba a szerepbe, hogy mindenkinek vannak adott feladatai és te azzal úgy elvagy. Az ilyesmi nem kapcsolat, hanem cselédsors. És bár közhely, de tényleg a legfontosabb: Légy az értékes önmagad! Az, hogy eljátszod a jól szituált, művelt és magabiztos nőt, akkor megy, ha valóban jól szituált, művelt és magabiztos vagy. Ülj le olvasni (lehetőleg ne ponyvát), légy képben a korosztályodra jellemző témákkal és ismeretekkel, törődj a testeddel és légy egy olyan nő, akivel te magad is randiznál vagy akár együtt is élnél. Nem a férfiak dolga megszelídíteni a rosszkislányt, ahogy nem is sárkányidomárok, illetve bábmesternek se szeretnének leszerződni.

A pasik egyszerűek: