Bernie Sanders - mémkirály

Bernie Sanders - mémkirály

Rengeteg embert megihletett az egykori demokrata elnökjelölt, ahogy magányosan fagyoskodott az Egyesült Államok 46. elnöke, Joe Biden beiktatásán.

Az eseményen sok híresség is részt vett, de Bernie Sanders szenátor ellopta a "show-t", ahogy a koronavírus miatt a fokozott biztonsági előírást betartva egyedül gubbasztott maszkban és mágikus egyujjas kesztyűjében. Amolyan "népi hős" lett, mogorva képe a szerethető Muppet Show két öregjét idézi, akik a páholyból trollkodtak.

A hatalmasat robbant fotó már biztosan bekerül 2021 netes mémek történelmébe, nevét még az is megismerhette, akit nem érdekel a külpolitika. 2016-ban már elindult az amerikai elnökválasztáson, akkor Hillary Clinton lett a párt elnökjelöltje, majd 2020-ban is, de visszalépett Joe Biden javára.

Hirtelen akkora lett körülötte a felhajtás, hogy egy talk show megkereste, ahol elárulta, jól szórakozik a mémeken, és különösen az tetszik neki, amelyiken a S**x és New York szereplői között szerepel, Samantha helyén. Az alapfotót az AFP riportere, Brendan Smialowski lőtte, a képről pedig így nyilatkozott: "Csak ültem ott, próbáltam nem fázni és figyelni arra, ami történik éppen."

Kihasználva hirtelen jött népszerűséget jótékonysági akcióba kezdett, a róla készült mémes ruhadarabokat és tárgyakat árulva rászorulóknak és segítő szervezeteknek juttatja el a pénzt.

Szóba hozta ikonikus kesztyűjét is, melyet egy vermonti tanártól, Jen Ellistől kapott, akit azóta elárasztottak megrendelésekkel. A hype méreteit remekül prezentálja, hogy már nem lehet belőlük rendelni, a hölgy jelezte, nem tud több kérésnek eleget tenni.

Induljon a mémvonat!

Statler és Waldorf, akiknek minden vicc pocsék, kivéve a sajátjaikat, és a jellegzetesen "muppettes" fejrázással, röhögve ünneplik magukat.

Bernie Sanders mémkirály