Így jelentsd a Facebookon!

Így jelentsd a Facebookon!

Most leginkább az okos emberekhez szólunk, akikből sajnos kevés van, de minőségileg viszont aránytalanul nagy előnyben vannak a szellemi neutroncsillagokhoz képest.


Itt a világ összes tudása a neten, erre a társadalom lebutul. Igen, tudjuk, hogy a közösségi térben a legnagyobb ellenség az igazság, az érvényesülés leghatékonyabb eszköze a hazugság, és magukat az álhíreket valszeg lehetetlen megFAKEezni, de a segítségetekkel talán sikerül a tényeknek visszahódítani a Cukkerstein-galaxis hírfolyamát. 

Az álhír veszélyes a társadalomra, a következményei beláthatatlanok. Lásd Árvai Csilla és a gyávák háborúja: Ennyi kell ma ahhoz, hogy valakit élve elássanak. Egy körüzenet. A következő pillanatban pedig már érkezik is az adrenalin, és ha eközben tényleg olyan hülye, hogy terjeszti - márpedig olyan ostoba - akkor már kész is a vírus, ami Facebook felhasználókon terjed. És terjedt, mert a buta ember agyát nem nehéz meghekkelni. A tömeg mindig előbb akaszt, csak utána gondolkodik. A zombiseregnek nincs esze, csak ösztönei. Sokkal inkább attól kell tartani, hogy kirobban a tömeghisztéria.


 

A hiszékeny ember manipulálható, ráadásul ezeket szavazatra váltják az urnánál. A kamufasságok fotelhuszárokat és zaklatókat termelnek, akik félelmüket vagy haragjukat előbb-utóbb agresszióra váltják.

Nem soroljuk ezek közé az igazságot csúsztató (néha hazugságra vetemedő) impresszumos hírforrásokat, mert azok törvényesen bejegyzettek, állításukért felelősségre vonhatók. Csak azokról a netes pöcegödrökről beszélünk, amelyek gyalázatos módon álhíreket terjesztenek, ráadásul ipari mennyiségben tolják, rogyásig megpakolva reklámmal (kattintással csörren a malacpersely). 


Az álhírek problémája mostanra olyan nagy méreteket ölt, hogy még az Európai Parlamentben is vita tárgyát képezte. De elég csak belesrollozni a Facebookon üzenőfalunkba, ott is temérdek hitványságba botlunk, amelyek intelligens emberek számára rendkívül felháborítóak.

A Kamu Kft. hülyét csinál belőlünk, ha hagyjuk 

Ha olyan megújuló erőforrást kellene mondanunk, ami megbízható, hosszú távon működik, a jövőben sem fog elfogyni, és pofonegyszerű eszközökkel kiaknázható, tutifrankó, hogy utoljára jutna eszünkbe a napenergia meg a szélkerék. A butaság ugyanis egyrészt ezerszer jobb hatásfokkal termel (elég egy nagyon pici szelet csapni), másrészt végtelenül "környezetbarát", azonnali erővel arra ösztönzi a gazdaszervezetet, hogy visszajuttassa a tenyészfalra, miközben a KAMU Kft. vérlázító mértékű hasznot húz.


A közösségi oldalnak szerencsére vannak eszközei arra, hogy (tömegesen) mi is fel tudjunk lépni az online hülyeség ellen. Íme lépésről-lépésre, mit kell tenni akkor, ha olyan megosztásra bukkanunk, aminek nagyon nem kéne soxorozódnia.

Cristiano Ronaldo NEM fizette a beteg kislány kezelésének költségét!

Először kattintsunk a kifogásolt tartalom jobb felső sarkában található három pontra, majd a legördülőben a "visszajelzés küldése erről a bejegyzésről":

C. Ronaldo kamu

A felbukkanó menüben az "álhír", majd "elküldöm gombra:

C. Ronaldo fake

Ekkor a Facebook megköszöni tevékenységünket, hogy tudomására hoztad: 

C. Ronaldo hoax

ADALÉK


A javaslatunk az, hogy NE érjük be sztereotípiákkal! Nézzünk körül a "valami más" modulban is:

kamu jelentése Facebook

A "valami más" funkcióval bátran válogathatunk, illetve a keresőben meg is adhatjuk a kifogásolt jelentés összefoglalását:

Facebooknak jelentés a kifogásolt tartalomról

Kiegészítés: Ha a Kamu Kft.-k személyiségi jogot sértenek "megdöbbentő" tartalmaikkal, szintén a "valami más" modulból van lehetőségünk jelenteni (mellesleg polgári peres eljárásban a sértett fél több millió forintot is követelhet). 

személyiségi jogok Facebook


Ezzel kész is volnánk, a jelentés elsuhant Cukkerstein főnök döntnökei felé. Most már csak annyi a dolgunk, hogy tetszés szerint tilthatjuk a kamu további felbukkanását (struccpolitika), így bannolhatjuk a tartalmát (ekkor nem látjuk többet), illetve elrejthetjük (csak mi nem látjuk a bejegyzéseit).

Köszönjük, hogy véditek a Földet az információs szennyeződésektől!

Ez is érdekelhet: Így ismerjük fel az álhíreket!

Ez is érdekelt: ex Fakepalm: Fakeblock

Ez is érdekelhet: álhírek vs. digitális intelligencia