Idegenek atombombával pusztítottak a Marson?

Idegenek atombombával pusztítottak a Marson?

Elon Musk, techguru rendszeresen zavart kelt az erőben, tipikusan az a székely viccekből ismert figura, aki keveset beszél, de nagyokat mond. Ismét ihletett állapotban nagyot ment a Twitteren, amikor azt írta, hogy a gízai piramisokat szerinte nem emberi kéz alkotta, hanem "egyértelmű, hogy az űrlények építették." 


A tweet kivívta az egyiptomiak ellenérzését, Zahi Hawass, egyiptomi régész úgy fogalmazott az EgyptToday-nek: "teljes hallucináció", megalapozatlan "ősi űrhajós elmélet", amit semmi nem igazol.

Az összeesküvés-elméletekben egyébként mindig népszerű téma a piramisok "igazi" eredete, de a teóriákat számtalanszor bizonyítékokkal együtt cáfolták, miközben John Brandenburg is furcsa elmélettel próbálja megrengetni az űrtudományt. Arra jutott, hogy a Marson korábban kétszer is a Földihez hasonló civilizáció alakult ki (küdóniaiak és utópiaiak), akik az ókori egyiptomiak technológiai szintjén voltak.


A plazmafizikus egyébként nem hülye, a Columbiai University-n végzett, komoly szakmai karrierrel rendelkezik, az amerikai űrkutatásban többször is fontos pozíciókat töltött be.

A tudós állítása szerint ennek maradványait a marsjárók által készített fényképek dokumentálják. Ezeken több "épületmaradvány" látható, például ez az egyiptomi Szfinxre emlékeztető alakzat.

Mars Szfinx alakzat


Szfinx a Marson

Egy kísérteties arc a Marson - a Viking-1 űrszonda felvételén 1976. július 31.-én. 

marsi arc

Szóval a plazmaszakértő szerint az egésznek a lényege az, hogy nem tetszett a Naprendszer környékén élő idegen létformáknak, ezért mindkétszer hatalmas atombombával nullázták le a marsi életet.


A NASA Curiosity Mars-szondája által készített több száz nagyfelbontású képet és mérési adatokat elemezte, melyekből arra a következtetésre jutott, hogy a vörös bolygó felszíne egy nukleáris robbanássorozat emlékeit őrzi. Színét is ezzel magyarázta, amely nem kozmikus katasztrófára (pl. meteorbecsapódásra) utal, hanem szándékos pusztításra. Brandenburg szerint ez már bőven elég bizonyíték, úgyhogy itt, a Földön is komoly veszély lehet, hogy atombombát dobnak ránk az idegenek, akik a mi rádiózajos műholdjaink helyett inkább a csillagközi nyugalmat szeretik.

földönkívüliek

Bár azt több tudós is vallja, hogy a Marson korábban volt élet, és ennek valamilyen nukleáris reakció vetett véget, de kevés szakember gondolja azt, hogy ez a reakció egy idegen civilizáció támadása lehetett.


ADALÉK

Úgy tűnik, mindenhol van egy köcsög szomszéd, aki lelövi a bulit. Már csak ezeket a Naprendszer környékén élő idegen létformákat kell megtalálni, és komolyan is vesszük a profot.

alien Mars

Oké, tételezzük fel, hogy tényleg "normális", hogy a fejlett civilizációk csak úgy leatombombázzak egymást, akkor a rejtőzködés teljesen logikus következmény. Vagyis, ha Brandenburg igazat mond, akkor valószínűleg mi nem fogunk rájuk találni. De általában a fejlettebb civilizáció találja meg a fejletlenebbet és nem fordítva, itt viszont az a kérdés, hogy mennyire vehető komolyan egy ilyen elmélet az egyik kulcsbizonyíték nélkül. Ha nem találjuk meg őket, akkor ez ugyanolyan elmélet marad, mint a többi 2 514 db a sci-fi irodalomból. Amúgy lehet, hogy nekik is van elsődleges irányelvük, ami szerint megvárják az első warp utazásunk, csak aztán veszik fel a kapcsolatot... egy benga nagy atombomával. :-)


Konklúzió: Ha mindenkinek elhiszünk mindent, akkor ezexerint a Mars-ról költöztünk a Földre, hogy aztán megint a Marsra költözhessünk, melyben a piramis állandó.

Kermit UFO

A National Geographic készített egy tök jó gondolkodnivalót azoknak, akik nagyon hisznek, vagy nagyon nem hisznek a Földön kívüli élet létezésében. Az epizód megkísérli szétválasztani a komoly kutatási eredményeken alapuló tényeket a tudományos fantasztikumtól.

Ez is érdekelhet! Fedezd fel otthonodból VI. Ramszesz sírhelyét, 3D-ben: Királyok Völgye


via Huffington Post444, Index