Hogyan alszanak a csillagjegyek?

Mennyit alszanak a csillagjegyek?

Hat órát alszanak a férfiak, hetet a nők és nyolcat a bolondok - mondta Napóleon, amikor az alvási szokásairól faggatták. Hogy mégis mennyi az annyi, az a szórakoztató összeállításunkból kiderül.

Természetesen nagyszerű dolog az asztrológia, és borzasztóan tudományos alapokon nyugszik - de toxint azért ne vásároljatok rá!

Kos (március 21. – április 20.)

Leginkább elfecsérelt időnek érzi az alvást, így erre max 6 órát áldoz éjszakánként. Számára a legfőbb kihívás az, hogy hogyan lehetne egész nap ébren maradni. Amikor végre álomba szenderül, a szarvát verekedő pozícióba helyezi, hogy senki ne ébressze fel.

Bika (április 20. – május 21.)

Számára ahol az ágy van, ott a boldogság is. A kényelem és a lustaság királya. Az alvásból merítik erejüket szeretteik kényeztetéséhez, így legkevesebb napi 9 óra kell legyen a szunyálás. Dühösen rátámad, aki fel meri ébreszteni, ő nyugalmat akar. A kérdés inkább az, hogy egyáltalán mikor van ébren? Általában nagyon hangosan horkol. 

Ikrek (május 22. – június 21.)

Szüksége van időre, hogy megtalálhassa egyensúlyát, ezért ha buli van 2 órát, egyébként 12 órán át történő henyélésig terjed az alvásigényük. (Pontosan kettőt vagy tizenkettőt, köztes lehetőség nincs.) Reggel még ágyúdörgésre sem ébred fel, ezért javasolt emelővillás targoncával kiemelni az ágyból. Ha berúg, duettet horkol!

Rák (június 22. – július 22.)

Az érzelmi egyensúlyhoz kényelmes ágyra és 4x2 óra alvásra van szüksége. Ugyanakkor nyugtalanítja, hogy mások hogyan alszanak, így nem mer megmozdulni, nehogy felébressze őket. Általában a családjáról álmodik valahol a Kanári-szigeteken.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Számára létszükséglet a mások általi bátorítás, ez nincs másképp álmában sem, így magzatpózban napi 7-8 óra alvás. Hogy azt a nap melyik felében teszi, ő dönti el, de kifejezetten egy-két szerette vagy fontos emberek társaságában. Fél megfordulni az ágyban, nehogy összekócolja a haját.

Szűz (augusztus 23. – szeptember 23.)

Mivel mindig a tökéletességre törexik, így személyiségéből adódóan az alvás számára elvesztegetett idő, így az ágyban számára elég napi 6 óra is (hogy épp mivel, azt nem részletezzük). Amikor lazít, akkor 9 724 352 órát alszik. 

Mérleg (szeptember. 24 – október 23.)

A Mérleg egész éjszaka azt próbálja eldönteni, hogy mit vegyen fel a következő nap. Mivel jó hallgatóságot képviselnek, ehhez napi 4+4 óra alvásra van szükségük (az első négyben valami apróságon rágódnak).

Skorpió (október 24. – november 23.)

Bátorság és szenvedély jellemzi, ugyanakkor ehhez nincs sok pihenésre igénye, ráadásul úgy alszik, mint egy király, és mindenkit távolt tart magától. Mindössze 1 óra alatt feltölti az akkumulátorokat, hogy a nap hátralévő részében másokon ugráljon. Hétvégenként lazít, akkor 48 órát. 

Nyilas (november 23. – december 21.)

Ha valami lelkesíti, akkor elég számára 5-6 óra alvás, egyébként 8 órás pihenést követően tudja nyújtani a tőle megszokott színvonalat. Elalvás előtt asztrofizikai könyveket olvas vagy sakkjátszmát játszik. Alvás közben is gyakran gondol arra, hogy mennyivel jobb dolgokkal tudna foglalkozni, ha most nem kellene aludnia.

Bak (december 22. – január 20.)

Általában jól beosztják idejüket, így ehhez 5+5 óra pihenésre van szükségük, melyből az első öt óra álmodozással telik. Minden pizzafutárt név szerint ismer, mivel lusta a főzéshez, és természetesen ágyban eszik. Egyetlen  stratégiai terve van az életben: alvás.

Vízöntő (január 21. – február 29.)

Rosszul alszanak, inkább csak halogatnak. Általában korán kelnek és napi 6 óra a szükségletük. Hétvégenként viszont láthatatlanok, mert alszanak, aztán kipihenik az alvást, így a barátok sem találkozhatnak vele. 

Halak (február 20. - március 20.)

Bárhol, bármikor, bármennyit. Nagy álmodozók, ezért nem meglepően nagyon szeretik az alvást. Számukra 9 óra minimum szükséges, hogy ellazulhassanak és frissen ébredjenek. Éjszaka rúgkapálnak, néha horkolnak, de ezt sohasem ismernék be.

Te mennyit alszol vagy mennyire van szükséged, hogy kipihend magad? 

Figyelem! Bármiféle hasonlóság vagy megegyezés a véletlen műve, csak találomra dobáltuk össze a szavakat!

Ez is érdekelhet: Bűnügyi horoszkóp