Hogy miért vagyok fáradt?

Hogy miért vagyok fáradt?

Egy elmés elmélkedés, mert rájöttem, hogy miért is vagyok fáradt... Nem, nem a kevés alvás vagy a stressz az oka, dehogy! A titok a sok munkában rejlik...


Nézzük csak:

Az országnak 10 millió lakosa van, de ebből 3 és félmillió nyugdíjas, tehát a maradék hat és félmilliónak kell minden munkát elvégeznie.

700 ezren tanulnak, az összes munka tehát 5, 8 millió emberre marad.

Félmillió kisember 6 év alatti, azaz 5,3 millió fő működteti a nagy fogaskereket.

A dolgozókból 800 ezren közvetlenül a kormány alkalmazásában állnak, így 4 és félmillió ember, akire az összes munka hárul.

Ha ebből kivonunk mindenkit, aki a parlamentben, polgármesteri hivatalokban, állami támogatású intézményekben dolgozik, már csak másfél millió ember marad, akire a tényleges munka elvégzése jut.


Vegyük hozzá, hogy egy adott pillanatban egyszerre mintegy 300 ezer ember munkaképtelen beteg, és van félmillió munkanélküli is. Ezek után megkapjuk a valódi adatot: 700 ezer emberre jut minden munka.

Viszont a legújabb statisztikák szerint jelenleg 699 998 ember van börtönben, így mindössze két emberre marad minden munka. Rád és rám. Márpedig te most épp a számítógéped előtt ülsz, és hülye történeteket olvasol...

Ez is érdekelhet: Hogyan alszanak a csillagjegyek?