Hacker figyelmeztetés Facebookon? 

Hacker figyelmeztetés Facebookon? 

Ismét soxorozódik a lánclevél-vírus, a szaporodáshoz alacsonyabb rendű életformákat használ. Nemá megin az addtovábbos üzenetet! Lécci nee! Ti soha nem tanultok?


Azt a szedett-vedett brittudóst, aki ezt továbbítja, hallod? 

Kérlek mondd meg minden kapcsolatodnak a messenger listádon, hogy ne fogadjanak el semmit Árvai Csilla-tól. Ő egy hekker és a rendszere kapcsolódik a Facebook számládhoz. Ha egy kapcsolatod (ismerősöd) elfogadja, te is hekkelve leszel, így biztosítsd ki, hogy minden ismerősöd tudjon róla. Köszönöm. Továbbküldve, ahogy kaptam.

Az álhír megint terjed a Cukkerstein-galaxis hírfolyamán és privát üzenetben. Ha az ismerőseidet zaklatod vele digitális analfabéta vagy, de az ő barátainak elfogadása sem befolyásolják az automatikus hozzáférést a te fiókodhoz. És már itt is kéne gondolkodnod: "rendszere kapcsolódik a messenger számládhoz" - mivaaan, neked ott van számlád?

"Továbbküldve, ahogy kaptam." - Vagyis zombi üzemmódban osztogatod, de nem vagy felelős, mi?

Tyhű, vajon a terjesztők a megosztós ujjaikkal hogy regisztráltak be a közösségi oldalra? Ki kapcsolja be nekik a kompjútert? Hogy jelzik meg a jelszavuk? Hogy kelnek át az utca túloldalára? Hm, megannyi kínos kérdés...


A figyelmeztetés minden részlete megegyezik a korábbi kamu lánclevelek sorozatával, annyi különbséggel, hogy a személynevek megváltoztatásával mindig új verziót kapott a hoax.

Kérlek mondd meg minden kapcsolatodnak a messenger listádon, hogy ne fogadjanak el semmit Fabrizio Brambilla-tól. Van egy fényképe egy kutyával. Ő egy hekker és a rendszere kapcsolódik a messenger számládhoz. Ha egy kapcsolatod (ismerősöd) elfogadja, te is hekkelve leszel, így biztosítsd ki, hogy minden ismerősöd tudjon róla. Köszönöm. Továbbküldve, ahogy kaptam.

Gyökere az 1990-es évekig nyúlik vissza, a "veszélyes hackerek" már 30 éve befolyásolják a társadalmat: MSN Messenger és e-mail formájában kezdődött az ostobaság (több országban is végigsöpörve).


ADALÉK

Az ugye megvan, hogy a terjesztéseddel igazságtalanul hozzájárulsz, hogy ártatlan emberek nevét megkárosítod? A revans egyébként pofonegyszerű, a következő továbbítást valaki (poénból vagy jóakaród) a te neveddel illeszti be. Na? Na?? Az összes ártalmatlan emberek nevében kérjük, akiket "hackernek" megneveztek, hogy NE terjessz ilyen láncolatokat! 

Meghekkeljünk?

sült hekk