Erzsébet királynő és Marilyn Monroe találkozása

Erzsébet királynő és Marilyn Monroe találkozása

Amikor történelmi távlatokban gondolkodunk, ritkán gondoljuk át, hogy milyen párhuzamos események zajlottak egy időben, illetve kik találkozhattak esetleg a véletlen folytán egymással. Például 1956-ban egy londoni színházi bemutatón "összefutott" II. Erzsébet és Marylin Monroe. A szőke szexszimbólum 58 éve halott, Erzsébet a mai napig az Egyesült Királyság uralkodója. 


Érdekesség, hogy egyidősek (1926-ban születtek két hónap különbséggel) a felvételeken, mindketten 30 évesek. Bár a királynőt hajviselete idősíti, amely szókimondó stílusáról ismert Fülöp hercegnek sem tetszett, azt mondta rá, olyan, mint egy bukósisak és, ha a jövőben még gyereket szeretne tőle, akkor jobban örülne más frizurának.

Marylin Monroe akkori férje, Arthur Miller oldalán pukedlizve (az udvarias meghajlás egy formája) köszöntötte Őfelségét, II. Erzsébetet.

Habár a legtöbben ilyenkor igyekeznek követni az udvari protokoll öltözködésre érvényes szabályait, a szőke ciklon nem hazudtolta meg önmagát, keveset bízott a fantáziára, egy mélyen dekoltált, aranyszínű estélyiben érkezett, míg a királynő visszafogottan jelent meg, vállának csupán egy kis részletét engedte megpillantani a kíváncsi szemeknek.


A videóban kora legnagyobb hollywoodi csillaga férje oldalán leszáll a repülőgépről, és rajongóktól övezve, kamerák kereszttüzében mozog a brit fővárosban. A River Plate-i csata című mozifilm 1956. október 29-i londoni Leicester téri premierjén az egyéb hírességek mellett ő is beállt a sorba, amely mentén a fiatal, mindössze négy esztendeje uralkodó Erzsébet királynő végigment, és egyesével üdvözölte a megjelenteket. - írja a Múlt-kor

Erzsébet királynő betöltötte 94. életévét, de a kora szinte egyáltalán nem látszik meg rajta. Uralkodása alatt rengeteg világhírű emberrel találkozott már, több amerikai elnök, a dalai láma, és pápák is sorra követték egymást a posztjukon, ám Erzsébet maradt.


Felhasznált források: Szeretlek Magyarország, Femina, femcafe