Emilio nem tudja, mi az USA fővárosa?

Emilio nem tudja, mi USA fővárosa?

Az USA miniszterelnöke vajon tudja, hogy ki Emilio? 

Mindenki emléxik Emilio legendás halandzsájára, amikor egy sortévesztést úgy oldott meg, hogy emlékezetből próbálta kibekkelni a dal angol szövegét.

Később a Sláger FM-en idézte fel a történteket az énekes: "Ez egy élő televíziós adás volt, egyszerűen nem jutott eszembe az a sor. Nem akartam megtörni ezzel a produkciót, azon voltam, hogy megoldjam a helyzetet és azt a sort, ami kimaradt, valahogy pótoljam. Így sikerült, némi sajátos Emilio-angollal."

A minap viszont Hajdú Péter Frizbi műsorában vendégeskedett, ahol a műsorvezető arra volt kíváncsi, hogyan ejtik helyesen USA fővárosának nevét. A védelmében mindenkit emlékeztetnénk a gyerekkori beugratós fejtörőkre, amelyben szerepelt ez is - pl. a mit iszik a tehén mellett (tejet: höhö) - Hogy kell ejteni az Amerikai Egyesült Államok fővárosát, New Yorkot: Nújork vagy Nyújork?

A feltett kérdés cseles, tehát nem az hangzik el, hogy mi az USA fővárosa. Utána scrollozz, nincs még vége a cikknek! 

ADALÉK!!

A bevezető mondatban szándékosan elrejtettünk egy hibát, hogy érzékeltessük, milyen is az emberi agy. Az Egyesült Államoknak van miniszterelnöke?... Na ugye! ... Hát ilyen könnyű elkalandozni. (Akik felszisszennek, hogy "háttal" nem kezdünk mondatot: Hát dehogynem!)

Ez is érdekelhet! Legendás félrehallások, fonetikus kiejtések, szándékos magyarítás: Halandzsa dalok