Clickbait

Clickbait

Clickbait: Szenzációhajhász, kattintásvadász internetes tartalom vagy hivatkozás, amely gyakran kevésbé érdekes oldalra, illetve témára mutat.


A következő zseniális sorok olyannyira a szívünkből szólnak, hogy szeretnénk magunkénak vallani, ám az érdem egy frissen létrehozott oldallal: Deák Dánielé. A szerző névjegyében mindössze ennyit találunk: személyes blog és irodalom, de belelapozva ígéretesnek tűnik a tartalom. Tökéletesen eltalálja, hogyan kell igazsággal megszólítani az embereket úgy, hogy közben szórakoztasson is.

Ajánljuk kedvelésre: Apropó - Deák Dániel játszótere 

Meghalt valaki? Szuper! Harminc forintot fizetek kattintásonként. Hogy mi? Autóbalesetben? Ajjaj, akkor csak négyet, az ilyesmi manapság a kutyát nem érdekli.


Trabanttal? Nem létezik. Ki közlekedik manapság Trabanttal? Tudja mit? Legyen inkább Prius, azt imádni fogják! Szerencsétlen flótás megrögzötten óvta a környezetét, mikor megtörtént a tragédia. Vagy hetes bömös, a kopasz állat le akarta vágni a hajtűkanyart a disco előtt. Ej, nem az igazi. Kisbusz? Traktor? Legyen Hummer, azt imádják, mióta beszakadt a jég a Balatonon a két jómadár alatt.

Mik a részletek? Elaludt a volánnál, és lesodródott az útról? Édes istenem, dögunalom. Értse meg, nekem gondolnom kell az igények kielégítésére is. Nem volt a szervezetében egy kis kábszer, esetleg? Rendben még a véralkoholszint is? Gyanúsan tökéletes. Talán a rendőrség állította meg egy szöges útzárral, csak aztán ott felejtették szegényt. Fésülje át alaposabban a környéket! Ha legalább egy kisiklott vonatot, vagy egy Boeing 747-es roncsot találna.


Ez így kevés lesz! Nem elég szaftos! Értse már meg, interakció, interakció, interakció. Ebből fizetem magát. Hogy fognak így átkattintani a biztosítási ajánlatok, az önvédelmi eszközök hirdetéseire? Még a végén biztonságban érzik magukat! Ásson elő valamit a múltjából. Nem érdekel, oldja meg valahogy. Elég egy gyerekkori, ellopott cukorka a Sprból, vagy egy megnyomorgatott hörcsög is.

Minimum egy személyes tragédia! De az a minimum, érti? Rendes családbóóól? Ne szitkozódjon itt nekem, kérem! Hát csak elváltak a szülei, csak bezárták valami otthonba, csak verte valaki ezt a szerencsétlent! Még a szomszédokkal is jóban? Gondolkodjon már, senki nincs jóban a szomszédokkal, aki azt mondja, jóban van, az a legveszélyesebb mind közül. Notórius hazudozók ezek, egyszerűen bármire képesek, érti már?


Lárifári! Rendesen megtekintette a helyszínt? Nem állt ki mondjuk egy balta a fejéből? Hogyhogy hogy? Ne legyen már ilyen földhöz ragadt. Hát a felesége állította a fejébe, az meg beült a kocsiba, azt addig a fáig jutott szegény. Harmonikus kapcsolat az esze tokja, az. Mit tudom én, talán ferdén nézett a szomszédasszonyra az előző napi bográcsozás közben. De nem akarok én itt ötleteket adni.

Értem, szóval marad az eredeti storynál. Semmi baj, harminc fillért tudok fizetni érte, és nem kerül a főoldalra. Nincs harag, csak gondolnom kell a látogatóimra is, inkább maradok a cukiság videóknál.

Ez is érdekelhet: "Tudományos" publikációk