Bűnügyi horoszkóp

Bűnügyi horoszkóp

Mindannyiunkban ott rejlik a kisördög, de a kisangyal is megszólal bennünk, akik tiszteletben tartják az írott és az íratlan szabályokat. Most képzeljük el, hogy vészfékek nélkül milyen bűnök elkövetésére lennénk hajlamosak csillagjegyünk szerint, például profi szélhámosok, maffiafőnökök vagy bérgyilkosok?! 


A csillagjegyünk szerint...

Ám, még mielőtt megnéznénk, hogy milyen bűncselekményben remekelhetnénk, le kell szögeznünk, ez csak humoros összeállítás!

Bak (december 22. - január 20.)

Alaptermészete, hogy bár igen könnyen alakít ki baráti kapcsolatokat, mégis indulatos, akaratos, ezért gyakran követ el erőszakos cselekedeteket. Sőt! Meglehetősen bosszúálló is, és ha kell, a céljai elérése érdekében a különféle mérgek alkalmazásától sem riad vissza. Szeret dicsekedni bűnözői voltával, gyakran és szívesen nyilatkozik a bűnügyi magazinoknak. Ha börtönbe zárják, könnyen lép társaival homocekcuális kapcsolatba, még akkor is, ha korábban nem voltak ilyen hajlamai.

Vízöntő (január 21. -  február 20.)

Ő az, akit akármennyit vernek a rendőrök, nem tesz beismerő vallomást. Pókerarccal képes elviselni azt is, ha sorsdöntő bizonyítékokat raknak az orra elé. Igen változatos módon bűnözik, ezért leleplezni is roppant nehéz, mert a módszereit variálja, pontosabban folyamatosan fejleszti. Szociális érzékenységgel áldotta meg a sors, olyan mint Rózsa Sándor, a szegényeket ritkán rabolja ki, inkább a gazdagokra utazik. Az egyenruha látványa irritálja, ezért hajlamos a hivatalos személy elleni erőszakra. A természetet viszont nagyon szereti, különösen a drágább tengerpartokat.


Halak (február 21. - március 20.)

Többnyire iszákos alaptermészetű, aki nemegyszer eltéveszti a kellő mértéket. A bűncselekményeit gyakran követi el ittas állapotban, ilyenkor hajlamos arra, hogy hülyeségeket csináljon, és mindenfelé árulkodó nyomokat hagyjon. Ha nem vigyáz, könnyen válhat kábítószerfüggővé is. Amennyiben elkapják, képes rendkívüli fantáziával különféle hazugságokat kieszelni, azokat még a gyakorlottabb kihallgatóival is elhitetni. Erősen vallásos és babonás, hisz abban, hogy az általa megölt emberek szellemei visszajárnak. Nem mintha félne tőlük, inkább csak az zavarja kissé, hogy rendesen meg sem tudja őket rugdosni.

Kos (március 21. - április 20.)

Nagyon jó szervező, határozott, másoktól, de önmagától is szigorúságot követelő, vagyis igazi maffiafőnök típus. Hibája, hogy esetenként meggondolatlan, könnyen eljár a keze, sőt, a revolvere is. Szeret a tűzzel nemcsak átvitt értelemben játszani, gyakori a kosok között a piromániás és a robbantgató. Óvakodjék a hétfői tárgyalásoktól és kihallgatásoktól, ezek nem hoznak számára szerencsét! Ugyanígy a félszemű rendőrök sem... Különösen öregkorában vigyázzon az egyenruhásokkal, mert nagy esélye van arra, hogy az akasztófán végzi, vagy az élete utolsó napjait rács mögött tölti.

Bika (április 21. - május 20.)

Kiegyensúlyozott, a keze nyugodt. A bikák a legjobb mesterlövészek és mackósok, ráadásul gyakran rendelkeznek abszolút zenei hallással, ami nem csak a zenekari árokban, de a számkombinációs trezorok kinyitásánál is nélkülözhetetlen adottság. A megszerzett pénzt nem herdálja el, inkább a családjára költi. Nem iszik, nem dohányzik, ideális családapa lenne, csak sajnálatosan a foglalkozása éjjelente gyakran elszólítja otthonról. Túlzott féltékenysége viszont gyakran sodorja bajba, élete párját szinte a tulajdonának tekinti, ha valaki őt el akarja venni tőle, ezért még ölni is képes.


Ikrek (május 21. - június 21.)

Közöttük találhatók a legügyesebb, legrafináltabb szélhámosok és ügyvédek, akiket igen jó üzleti érzékkel is áldott meg a sors. A másoktól kicsalt pénzt hatékonyan tudják forgatni, gyarapítani. Nagydumások, hajlamosak a bigámiára, házasságszédelgésre, de nem ritka közöttük a selyemfiú sem. Gyöngéjük az arany és a drágakövek, ezek miatt hajlamosak néha túl nagy kockázatra is. Jó érzékük van a bélyeghamisításhoz, a hamis-pénz előállításához, a fiktív okiratok, igazolványok gyártásához, és sikerrel próbálkozhatnak még a zsebmetszéssel is. Idősebb korukban viszont már általában a bűn ostorozói, a magasztos erkölcsi elvek hangoztatói, nemegyszer vallási célzatú bőkezű adakozók, sőt humanitárius alapítványok létrehozói is.

Rák (június 22. - július 22.)

Nehezen válik bűnözővé, inkább sértettnek alkalmas alany. Ám, ha sikerül megnyerni, megbízható társra lelhetsz benne. Bűnsegédként, orgazdaként vagy bűnpártolóként a legjobb, de elsőrangú tippadó is válhat belőle. A megérzései kiválóak, ha elkapják is nyugodt lehetsz, hogy soha nem fog beköpni. A társai viszont gyakran kihasználják, becsületességével visszaélnek és rákenik a balhét. Nincs szerencséje a hatóságokkal sem, a rendőrök gyakran ok nélkül is bántalmazzák. A bíróságokon is általában súlyosabb büntetést kap, mint amit megérdemelne.

Oroszlán (július 23. - augusztus 23.)

Általában magányos farkas, aki agglegényként éli le életét, de a sarki hölgyek mindig számíthatnak rá, mint olyan lovagra, aki megvédi őket a részeg vagy kábítószeres huligánoktól, továbbá természetesen önzetlenül vigyáz a pénzükre is (akár óhajtják, akár nem). Kiváló tehetséget árul el kocsmai verekedésekben, pofonjait méltán szokták emlegetni jobb vendéglátós körökben. Nagy ereje ellenére ritkán öl meg bárkit is, legfeljebb enyhébb mértékben nyomorékká tesz.

Szűz (augusztus 24. - szeptember 23.)

Racionális egyéniségük miatt közülük kerülnek ki a legjobb zsernyákok. Jó megfigyelőképességgel rendelkeznek, egyúttal logikus gondolkodású, mindemellett rendszerető. Az üzleti érzéke is jobb az átlagosnál, ezért ritkán jut eszébe holmi lótifuti őrmestert játszani egy lepusztult kerületi rendőrségen. A belüggyel legfeljebb többnyire csak úgy kerül kapcsolatba, mint az útlevélosztály vagy a központi nyilvántartó hivatal vezetője (nyomozó parancsnoknak ugyanis sohasem neveznék ki, ahhoz túl jó eszű). Amennyiben bűnöző pályára lép, igen ritkán bukik le, de ez esetben is megússza felfüggesztettel.


Mérleg (szeptember 24. - október 23.)

Leginkább a gazdasági bűncselekmények - a fehér-galléros bűnözés - területén érhet el számottevő eredményeket. Családszerető, a börtönbe zártságot nehezen viseli, ezért sajnos viszonylag könnyen rávehető a beismerő vallomásra, sőt, bizonyos körülmények között még a spicliskedésre is. Jó kézügyességgel rendelkezik, a zsebmetszésben is sokra viheti. A gagyizást (hamis arannyal üzletelést) viszont nem neki találták ki. Feltétlenül óvakodjék a vörös hajú bírónőktől!

Skorpió (október 24. - november 22.)

Intelligenciaszintje magas, másokkal nem szívesen társuló típus. Közülük kerülnek ki a legjobb bérgyilkosok, mert igen nagy önfegyelem és bátorság, valamint még nagyobb pénzéhség a fő jellemzőjük. Nagy érzéke van az előre kitervelt és hidegvérű gyilkosságok végrehajtásához. Bankfőkönyvelőként akár milliárdokat is el tud sikkasztani, a lebukás veszélye nélkül. Gyakorta jellemzője viszont a cekcuális szabadosság, ezért ha nem fékezi ösztöneit, könnyen követ el ilyen jellegű bűncselekményeket is, például megrontást.

Nyilas (november 23. - december 21.)

A szokványos bűnözést nem neki találták ki, hiányzik belőle a kitartás. Jellemzője a rögtönzés és kapkodás, ezért könnyen hagy a helyszínen mindenféle árulkodó nyomokat. A fantáziája viszont rendkívüli, ezért az intellektuális bűnözés - csalás, befolyással üzérkedés - fekszik neki, ahol a kriminalisztikának nincs akkora jelentősége, inkább a pénzügyi és számítógépes ismereteknek. Ha megfelelően képezi magát, kiváló hacker válhat belőle, és képes a legnagyobb pénzintézetek legtitkosabb programjaiba is behatolni, azok működését a saját javára befolyásolni.

Ez is érdekelhet: Hogyan alszanak a csillagjegyek?


Kaaszafúrók

Nem saját írásunk, több portál is lehozta és magáénak tekinti, de szerző sehol nem szerepel, így valószínűleg copy-paste technika.