Beteg kisbaba kér segítséget? NEM!

Beteg kisbaba kér segítséget? NEM!

Számos alkalommal terjedt már a kiirthatatlan lánclevél, a sztori más verzióban 2008-ban is kamu volt, de a szellemi neutroncsillagok ismét kigyomlálták a hoax pöcegödréből.


Íme a segélykiáltás az információs sztrádán:

Bocsi !!Kérlek olvasd el mert szívszorító!! Beteg kisbaba kér segítség, NEMPÉNZT!!!! Drága Barátaim! Elnézést mindenkitől, ha levelemmel zavarok, de úgy gondoltam ezt kötelességünk megtenni, ha már másként nem segíthetünk. "Beteg kisbaba kéri a segítséget!!! Helló! Kérlek benneteket, hogy küldjétek tovább!! Ha kitörlöd neked nincs szíved. Én egy 29 éves apuka vagyok. Nekem és a feleségemnek gyönyörű életünk volt. Hála Istennek van egy gyermekünk is! Nemrég az orvosok daganatot fedeztek fel a kicsi agyában és testében. Az egyetlen út, hogy megmentsük a műtét. Sajnos nincs elég pénzünk rá. Az AOL és a ZDNET beleegyezett, hogy segít nekünk.Az egyetlen út, hogy segítsenek az, hogy elküldöm Neked ezt az e-mailt és te tovább küldöd.. Az AOL nyomon követi ezt alevelet és számolja hogy hány ember kapta meg.Minden ember aki megnyitja ezt az e-mailt és tovább küldi emberenként 32,-ft-ot szerez nekünk! Kérlek segítsetek!! Köszönjük!!!!! Maroti Szabolcs 8200 Veszprém Móricz Zs.u.3." Kérlek tedd meg! -- Tegyük meg mi is! Küldd el az összes ismerősödnek


Gondolkodjunk együtt!

Az AOL egy New York-i székhelyű internetszolgáltató, a ZDNet pedig üzleti technológiai webhely, tehát már ez kérdőjeles, hogy az Egyesült Államokból miért támogatnának egy magyar (ismeretlen) kisgyereket. Az adatkezelési információkra szigorú jogszabályok vonatkoznak, ezért nem is lehetne nyomonkövetni, de egyébként sem létezik olyan algoritmus, ami képes lenne számolni, hogy ki, kinek és hányszor továbbította. Újabb gondolkodni való, ha a kamu lánclevél e-mailben kéri a terjesztést, akkor miért Facebookon másolgatják? Tipikus érzelmi zsarolás, hogy "Ha kitörlöd neked nincs szíved" - mindig legyen gyanús, ha nem saját akaratodból döntesz, hanem felszólítanak! Tehát nem, nem támogatod, nem segítesz vele!


Egy felhasználó vette a fáradtságot és utánajárt, ezt írta 2018. elején:

Maroti Szabolcs 8200 Veszprém Móricz Zs.u.3.

Hihetetlen, de igaz. A cím rendben van, most beszéltem a nagypapával, Maróti Rezsővel, tőle tudom, hogy 3 éve kering ez a levél. Nem tudnak mit tenni. A fia, akinek nevét felhasználták illetéktelenül ma már 33 éves, a kislány pedig, aki sosem volt beteg hál' Istennek, 10 éves, és Lilinek hívják. Sajnos mindenki továbbítja, mert ezzel letudja a jó szándékú segítséget, de addig már nem mennek utána, hogy fel is hívják a számot. Szóval segítenék, ha igaz lenne. De most legfeljebb azzal, hogy valamelyik lapnak megírom. Csalás, és a jóindulatú emberek kihasználása valamely netes szolgáltató forgalmának, tehát pénzének növelése.


Ezt az infót 2018 végén a BEOL is megerősítette, interjút készített a nagypapával:

"Először azt hittük, csak egy rossz viccről van szó, hiszen szerencsére a gyereknek semmi baja. Aztán nem telt bele néhány hét, és elárasztottak minket a levelek.

A baj csak az, hogy az álinformáció az interneten önálló életre kelt, s most már önmagát gerjeszti. Még most is négy-öt telefonhívást kapok naponta. A név és a cím alapján ugyanis bárki percek alatt megtudhatja a számom."

Az édesapa nevében hamisított üzenet soxorosításával pedig sejthetjük, hogy a szülőket zaklatjuk fel vele újra és újra... 

Ne legyél hülye, gondolkodj vagy legalább kérdezz!


Töröld a körlevelet vagy a kutyusnak annyi!

spamdog

Témába vág! Ennyi kell ma ahhoz, hogy valakit élve elássanak: Árvai Csilla és a gyávák háborúja

Ez is érdekelhet: Így ismerjük fel az álhíreket!