Ajánlunk egy nem szokványos filmet karácsonyra

Ajánlunk egy nem szokványos filmet karácsonyra

Kevin McCallister megteszi a kötelező látogatását karácsonykor, de ezúttal olyan filmet kaptok, melyben nem fognak reszketni a betörők.

Ha kilépnél az ismételt karácsonyi filmek rutinjából, elrugaszkodunk a jól bejáratott protokolltól, ami tematikájában legkevésbé épül a szeretetteljes klisére, ám nyomokban mégis tartalmaz olyan momentumokat, amiktől meglesz a hangulat. 

Egy őrült család, három generáció összezárva, egy kicsi balhé, egy kicsi undokság, egy zsémbes "Janka néni", egy sznob nagymama, szatirikus humor, Grincs is imádná. Mély mondanivalót a legritkább esetben keress, inkább az ünnep komikus helyzeteire épülnek. Két részes, ami kényelmesen ledarálható a kajakóma idején is. 

Ez nem egy cukormázas alkotás, az első rész ajánlója így félrevezető: "Bécsben vagyunk, a szenteste előtti napon. Itt él Kati és Jonas, hosszú évek óta boldog kapcsolatban. Ám a szeretet ünnepének hangulata Kati szívében eddig ismeretlen érzéseket ébreszt. A függetlenségben lubickoló fiatal nőt váratlanul elfogja az igazi család utáni vágy ködös érzése, s hirtelen fontossá válik számára, hogy feleségül menjen Jonashoz, és gyerekeik legyenek. Jonas azonban hallani sem akar a házasságról, Kati ezért elviharzik a vidéki rokonokhoz, hogy velük töltse a karácsonyt. Közben pedig csak egymásra gondolnak a bolond szerelmesek..."

Single Bells - Karácsonyi lánykérés 1.

O Palmenbaum - Karácsonyi lánykérés 2. 

Ajánló: "Bécs varázslatos hangulatot áraszt karácsony tájékán. Romantikus történetünk szereplői azonban, akik itt élnek, egész másképp élik meg ezeket a napokat. Jonas és Kati éppen a csillogó fények, a karácsony előtti nyüzsgő forgatag elől akarnak elmenekülni, és a földgolyó melegebb vidékén átvészelni ezt a túlfeszített időszakot. Kati egyedül a nővérének, Luise-nak árulja el, hogy Mauritiusra készülnek, s hogy itt össze is házasodnak. A nagy titokról azonban lassanként az összes családtag és rokon értesül, s így sok meglepetés éri a szigeten karácsonyozó ifjú párt."

A második rész is tökéletesen hozza az első színvonalát, éljen a két nagyi! Röviden: család ellen nincs orvosság és a legjobb orvosság a család.

Ha körülnéznél, hogy másoknak melyik a kedvenc filmjük, vagy mit néznek meg minden évben karácsonykor, itt találod üzenőfalunkon, ahol bátran ajánlhatsz te is. 

Ha szeretnéd elmenteni ezt a cikket későbbre, a Facebook poszt jobb felső sarkában kattints a 3 pontra, majd "hivatkozás mentése".