21 évesen már a világ összes országában járt

21 évesen már a világ összes országában járt

Az utazás, minél több ország és kultúra felfedezése sokunknak vágyai között szerepel, azonban a legtöbb embernek korlátozottak a lehetőségei. Az amerikai lány viszont igazán különleges világrekorddal büszkélkedhet - még csak 21 éves, de már megfordult a világ mind a 196 szuverén államában.


Lexie Alford utolsó állomása Észak-Koreába vezetett, ahol mindössze pár percet tartózkodhatott az amerikai utazási tilalom miatt, de ezzel kipipálhatta a teljes bakancslistát.

Észak-Korea

Hat hónapnyi szorongás előzte meg ezt az utamat, de megérte. Hálás, boldog és elégedett voltam a végén – mondta a Fox News-nak.

Észak-Korea

Hivatalosan azért kapta meg a Guinness-világrekorder címet, mert ő a legfiatalabb személy, aki eljutott a világ minden országába.

Észak-Korea

A korábbi rekorder Cassie De Pecol, akinek könnybe lábadt a szeme, mikor egy észak-koreai úgy szorította meg a kezét, mint korábban senki. Elpusztítunk titeket, Amerikát! – mondta neki az egyenruhás..., erre azt felelte, bár a két kormány nem lehet barát egymással, nekik ettől nem kell ellenségnek lenniük.

Észak-Korea elzárt és különös világ, ahol 15 millió embernek szigorú szabályok szerint kell élniük, melyhez a diktatúrában hozzátartoznak a tilalmak. Elképesztő korlátozásairól itt írtunk.


Lexie szülei turizmussal foglalkoznak (utazási irodájuk van), így nagyobb lehetősége adódott, hogy több egzotikus helyet lásson. A fiatal nő 12 évesen döntötte el, hogy körbeutazza a világot, illetve kezdett el pénzt félretenni kirándulásaira. 18 éves korára már 72 államban járt, 2016-tól pedig már csak utazott. Kezdetben saját megtakarításából, majd fizetett hirdetésekből, fotók és cikkek eladásából, szponzorációs szerződésekből finanszírozta a nagy kalandot. Először Európa országait látogatta meg, majd ezután következett sorban Amerika, Délkelet-Ázsia, végül a nehezebben megközelíthető országok Afrikában és Közel-Keleten.

Furán hangzik, de több ember jutott már el az űrbe, mint a világ minden országába - nyilatkozta a Bored Pandának, majd így folytatta: Becslések szerint 150 vagy annál több embernek sikerült, és közöttük kevesebb, mint 10 volt nő.

A kalandjait folyamatosan dokumentálta a hivatalos honlapján és Instagramján is. Az alábbi összeállításban megtekintheted a legnépszerűbbeket.

Malajzia

Malajzia


Jemen

Kína

Kína

Nepál

Nepál

Jordánia

Jordánia


Szamoa, Apia

Szamoa, Apia

Pokol kapui, Türkmenisztán, gázkráter

Pokol kapui, Türkmenisztán, gázkráter

Litvánia, Trakai meseváros

Litvánia, Trakai meseváros

Csernobil - Zóna

Csernobil, Zóna


Madagaszkár

Madagaszkár

Pakisztán

Pakisztán

Afrika

Afrika

Egyesült Arab Emírségek - Abu Dhabi

Abu Dhabi


Afganisztán

Afganisztán

Indonézia

Indonézia

Szaúd-Arábia

Szaúd-Arábia

Brazília, Salvador

Lexie Alford Brazília


Costa Rica (Közép-Amerika)

Lexie Alford Costa Rica

Líbia egyik ókori város (Leptis Magna)

Lexie Alford Líbia

Franciaország, Párizs

Lexie Alford Eiffel-torony

Kambodzsa

Lexie Alford Kambodzsa

Skardu

Lexie Alford Skardu


Lexie Alford Svájc

Kongói Demokratikus Köztársaság, Virunga Nemzeti Park 

Lexie Alford Kongó

Még több fotó Instagram oldalán

Lexie Alford Kongó

Angkor: a misztikus romvárosról itt írtunk

Angkorvat

Lexie Alford azt tervezi, hogy könyvet ír az élményeiről, és előadásokat tart az útjairól, ezzel inspirálva másokat.

Ez is érdekelhet! Bár elvileg csak a pénztárcánk szab határt, hogy hová szeretnénk utazni a világban, de semmiképp ne legyen bakancslistás a most következő sziget: SZENTINELÉZEK